Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗΣ

 
 

Την 19η Μαΐου 2016 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, περαίνοντας αισίως την ποιμαντική του επίσκεψη στην Κένυα, μετέβη εν συνεχεία αεροπορικώς μέσω Νοτίου Αφρικής στο Βασίλειον της Σουαζιλάνδης, το οποίο βρίσκεται γεωγραφικώς ανάμεσα στις χώρες της Νοτίου Αφρικής και της Μοζαμβίκης για να πραγματοποιήσει την πρώτη ιεραποστολική επίσκεψη Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην χώρα αυτή.
        Την ίδια ημέρα, ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος υπό του Σεβ.Μητροπολίτου Καλής Ελπίδος κ.Σεργίου, του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου π.Αθηνοδώρου Παπαευριπιάδου, Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο και των παροικιακών παραγόντων της Ελληνικής Κοινότητος κ.Γεωργίου Σοφοκλέους και κ.Δημητρίου Λαμπριανού, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Paul Dlamini και τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Dumisani Ndlangamandla στο Κυβερνητικό Μέγαρο και έτυχε εκ μέρους τους θερμής υποδοχής. Κατά την συνάντηση αυτή ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την δισχιλιετή παρουσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και να αναπτύξει το πολυσχιδές ιεραποστολικό έργο καθώς και την φιλανθρωπική δράση του σε όλη την αφρικανική Ήπειρο. Για τον λόγο αυτό ο Εξοχ.Πρωθυπουργός κ.Dlamini εξ΄ονόματος του Βασιλέως παραχώρησε μεγάλη έκταση γης στον Μακαριώτατον, ώστε να αναπτυχθεί και στην χώρα αυτή απρόσκοπτα το ορθόδοξο ιεραποστολικό έργο.


        Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος μετά της Συνοδείας του καθώς και την παρουσία των Ελλήνων Παροίκων αλλά και λοιπών ομοδόξων εκ Ρωσσίας, Ουκρανίας, Σερβίας και λοιπών ορθοδόξων χωρών, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Mbabane, πρωτευούσης της Σουαζιλάνδης και ετέλεσε τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων και εν συνεχεία την Αρτοκλασία, ενώ ομίλησε με συγκίνηση για την μεγάλη ιστορική στιγμή να βρίσκεται και να ευλογεί τον πρώτο ορθόδοξο Ναό στη χώρα αυτή και να θέτει έτσι την απαρχή του ευαγγελισμού των Εθνών σε άλλη μία γωνιά της αχανούς Αφρικανικής Γης.

Περισσότερα...  http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1180#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου