Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Βαδίζοντας προς το Πάσχα στην Κινσάσα

Ιερά  Μητρόπολις Κινσάσας


Την Παρασκευή το απόγευμα 21 Απριλίου 2016, σε αίθουσα της σχολής Πληροφορικής που στεγάζεται στην ενορία του Αγίου Μάρκου , νεανικές ομάδες της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας διοργάνωσαν εκδήλωση εν όψει των ημερών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.



Νέοι και νέες που συμμετείχαν στις χορωδίες, με παλμό αλλά και με ζέση ψυχής απέδωσαν θαυμάσια τους ύμνους .Οι χορωδίες που συμμετείχαν ήταν: της ενορίας του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος , της ενορίας του Αγίου Μάρκου η ιεροψαλτική χορωδία και η χορωδία <<Πηγή της Ζωής >>, της Θεολογικής Σχολής Κινσάσας Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης και της ενορίας Αγίας Βαρβάρας Μαγκαφούλα.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας. Παρόντες στην εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. κ. Νικηφόρος , Ιερείς της Μητροπόλεως , ο αντιπρύτανης της Θεολογικής Σχολής , πρόεδροι ενοριών και πολλοί πιστοί.



Κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως π. Αθανάσιος Καγιέμπε. Τις χορωδίες διεύθυναν ο π. Αθανάσιος Καγιέμπε και ο κ. Θωμάς Τσίμπομπο. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές βλέποντας κανείς την αρμονία και την συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των μελλών που συμμετείχαν στην απόδοση των ύμνων καθώς οι συμμετέχοντες αποτελούντο από παιδιά του δημοτικού σχολείου , νέους ενοριών , φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστήμιου. Νέοι και νέες , μεταξύ των ύμνων, διάβαζαν το συναξάρι της ημέρας για την καλύτερη κατανόηση των τροπαρίων.
Ο Σεβασμιώτατος επισφράγισε την εκδήλωση, εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στα μεγάλα νοήματα που κρύπτονται κάτω από τις περιγραφές των ύμνων , με σκοπό να θερμάνει την αγάπη των πιστών προς τον Παθόντα και Ταφέντα Κύριο. Παρακίνησε με αγάπη τους πιστούς να συμμετέχουν καθημερινά στις ακολουθίες και με βαθειά κατάνυξη να παρακολουθούν τα ψαλλόμενα και τα δρώμενα.



Μετέφερε στους παρευρισκομένους τις ολόκαρδες ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου του Β΄.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πατέρα Αθανάσιο για τον συντονισμό της εκδήλωσης όπου εστέφθη από επιτυχία και βεβαίως ευχαρίστησε τους νέους για τον κόπο τους και την συμβολή τους.
Ευχήθηκε σε όλους καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.


http://pa-imka.org/index.php/el/news-el/177-2016-04-26-16-55-37

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου