Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Σύσκεψη των μελών του Επισκοπικού Συμβουλίου της Ι. Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-ΓκαμπόνΤο Σάββατο, 21η Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε τρίωρη σύσκεψη των μελών του Επισκοπικού Συμβουλίου της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, στην έδρα αυτής.
Κατά την διάρκεια της συσκέψεως ο Πρόεδρος του Επισκοπικού Συμβουλίου, Θεοφιλ.Επίσκοπος κ.Παντελεήμων, ως έχει καθιερώσει από της καταστάσεώς του στο Κονγκό-Μπραζαβίλ, παρουσίασε εγγράφως απολογισμό των πεπραγμένων του, παρελθόντος έτους 2015. Επίσης, ενεκρίθησαν συλλογικώς τα νέα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ενοριών για την χρονική περίοδο 2016-2018 και υπεγράφησαν τα σχετικά διοριστήρια γράμματα από τον Επίσκοπο. Τέλος, ελήφθησαν ομοφώνως αποφάσεις για σημαντικά θέματα της τοπικής Εκκλησίας.
Το Επισκοπικό Συμβούλιο συγκροτούν (Καταστατικό Ι.Επισκοπής, κεφ.Χ, αρθ.33-36/23.11.2013/Περί Επισκοπικού Συμβουλίου) οι:
α. Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, Πρόεδρος
β. Αιδεσιμ.Πρωτοπρ. κ.Maxime OUMBA, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος
γ. Αιδεσιμ. Οικον.κ.Lavrentios MPINGA, Εφημέριος Ι.Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Pointe-Noire
δ. Αιδεσιμ.Πρεσβ. Paul DIAFOUKA, Εφημέριος Ι.Ναού Αγ.Ειρήνης Dolisie, Διευθυντής του Ορθοδόξου Ορφανοτροφείου «Αγ.Ευστάθιος»
ε. κ.BHALAT Séraphin, Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ι.Ν.Αναστάσεως του Κυρίου Brazzaville, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γεν. Διευθυντής λιμένος του Pointe-Noire
στ. κ.DJIMBI SUMOUNA Chrysostome, Πρόεδρος του Πρωτοδικείου περιφερείας Niari – Dolisie (απουσίασε αιτιολογημένως)
ζ. κ.MASSA Armand-Michel, Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ι.Ν.Αγίας Φωτεινής Pointe Noire, Στέλεχος Υπουργείου.
Γραμματεία Επισκοπικού Συμβουλίου:
κα. Makosso Lembet Verdogea Chuchina, Γραμματεύς της Ι.Επισκοπής.
Τέλος, μετά το πέρας της συσκέψεως ο Θεοφιλέστατος παρέδωσε μεγάλη ποσότητα μπισκότων και άλλων γλυκισμάτων στον Αιδεσιμ. π.Παύλο Diafouka, Διευθυντή του Ορθοδόξου Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» πόλεως Dolisie, προκειμένου να τα προσφέρει στα περιθαλπόμενα παιδιά του καθιδρύματος της τοπικής Εκκλησίας, το οποίο έχει επισήμως αναγνωρισθή από το κράτος, χαρακτηρισθέν ως το καλύτερο.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727&fref=ts

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου