Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Θεμελίωση δημοτικού σχολείου από τον Μητροπολίτη Κένυας

Romfea.gr

0lithos-1
 
0lithos-8
 
0lithos-11
 
Όπως σημειώθηκε στις στήλες των εκκλησιαστικών ειδήσεων, λόγω της μεγάλης προσφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως Κένυας στον τομέα της παιδείας, η κυβέρνηση της Κένυας έρχεται, τώρα, αρωγός στο κτίσιμο νέων δημοτικών, γυμνασίων στους χώρους όπου υπάρχει ορθόδοξος ναός και αναπτύσσεται μεγάλη ιεραποστολική προσπάθεια.
Έτσι, σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο του δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται κοντά στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Κοσμά και Γεωργίου, ήδη εγκαινιασθέντα από τον Σεβασμιώτατο, στην περιοχή Κιταόρ (Νάντι).
Στην τελετή παρέστησαν, εκτός από τους εκπροσώπους της τοπικής κυβέρνησης, οι γονείς, οι καθηγητές και τα παιδιά.
Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε θερμά την κυβέρνηση, γιατί, τα τελευταία χρόνια, συμπορεύεται, μαζί με την ορθόδοξη εκκλησία, στη δημιουργία περισσότερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και είπε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, αφού προάγει τα παιδιά και τους νέους με τη μόρφωση, την οποία παίρνουν σε σχολεία που έχουν εκτός από την ακαδημαϊκή κατεύθυνση και χριστιανική ορθόδοξη.
Με το ίδιο πνεύμα, μίλησε ο Θεοφιλέστατος, καθώς και οι δύο διευθυντές του δημοτικού και του γυμνασίου, οι οποίοι εξέφρασαν τη μεγάλη ευγνωμοσύνη τους προς την Ορθόδοξη Εκκλησία και ιδιαίτερα προς τον Σεβασμιώτατο, γιατί αυτό είναι το πρώτο γυμνάσιο που κτίζεται στην περιοχή αυτή.
Είναι γι’ αυτό τον λόγο που η ορθόδοξη εκκλησία και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας δίνουν προτεραιότητα στην παιδεία, αφού ανοίγονται νέοι ορίζοντες και είναι το κλειδί για την επιτυχία και ευτυχία των παιδιών και των νέων μας.
Χθες ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το γυμνάσιο στο Κεσεγκέι, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας Νεόφυτο, όπου είχαν συνάντηση με τον διευθυντή και τον βοηθό διευθυντή, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Ο Σεβασμιώτατος μπήκε στην τάξη και μίλησε με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, οι περισσότεροι των οποίων είναι υπότροφοι της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου