Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ στην Γκαμπόν

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν








Στην πρωτεύουσα Libreville της Γκαμπόν, της δεύτερης χώρας που υπάγεται στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ, αφίχθη το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου 2015 ο Θεοφιλ.Επίσκοπος κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π.Μάξιμο Oumba, προκειμένου να επισκεφθή την μικρή ορθόδοξη κοινότητα της πόλεως.
Την επομένη, 17η Φεβρουαρίου, ο Θεοφιλέστατος συναντήθηκε με τον Εξοχ.κ.Δημήτριο Kurakov, Πρέσβη της Ρωσίας στην Γκαμπόν,... παλαιό γνώριμο από τα έτη της προξενικής θητείας του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ως και με τον Εντιμ. Πρόξενο της Σερβίας κ.Moncilo Radunovic Mombo.
Ακολούθως έγινε δεκτός από τον Εξοχ. κ.Guy Bertrand Mapangou, Υπουργό Εσωτερικών, Δημοσίας Ασφαλείας και Μεταναστεύσεως, αρμόδιο για θέματα Εκκλησίων, με τον οποίο συζήτησαν την εξέλιξη των υποβληθέντων αιτημάτων περί της επισήμου αναγνωρίσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το κράτος και της εκδόσεως αδείας ανεγέρσεως του πρώτου ορθοδόξου Ναού στην πρωτεύουσα. Ο κ.Υπουργός ανακοίνωσε την αποδοχή και των δύο αιτημάτων από τον Εξοχ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γκαμπόν και διαβεβαίωσε για την έκδοση των σχετικών εγγράφων, προσβλέποντας στην δημιουργική παρουσία της Ορθοδοξίας στη χώρα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για το πρόβλημα της επιβλαβούς παρουσίας θρησκευτικών σεκτών, κάποιες εκ των οποίων αυτοαποκαλούνται αυθαιρέτως ως «ορθόδοξες» ή «καθολικές-ορθόδοξες».
Την επομένη, 18η Φεβρουαρίου, ο Επίσκοπος είχε την χαρά της κατ’ιδίαν επικοινωνίας με ορθοδόξους πιστούς, αρκετοί εκ των οποίων προσήλθαν στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στην οικία του Εντιμ. Προξένου της Σερβίας, στην οποία συμμετείχαν γηγενείς, ρώσοι, σέρβοι, λιβανέζοι και σύροι πιστοί. Σε όλους προσέφερε το Ημερολόγιο έτους 2015 της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν και μετέφερε τις πατρικές ευχές, τις ευλογίες και το αμέριστο ενδιαφέρον της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’.
Τέλος, το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου, επέστρεψε αεροπορικώς στην πόλη Pointe-Noire του Κονγκό.

Περισσότερα...
(www.orthodoxchurchcongo.com)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου