Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Έφτασαν και στην Αίγυπτο τα πρώτα αντίτυπα της πολυαναμενόμενης έκδοσης για τα δέκα χρόνια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου



pyramisnews.gr

Μεγάλη τιμή για τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Κάτσικα ήταν η τιμητική προς αυτόν αφιέρωση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεόδωρου Β΄, σε ένα από τα πρώτα αντίτυπα της πολυαναμενόμενης έκδοσης για τα δέκα χρόνια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β΄ (2004-2014).
Ο Πατριάρχης τού παρέδωσε ένα από τα πολύτιμα αυτά βιβλία στην έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου, το περασμένο Σάββατο μεσημέρι, το οποίο ο κ. Νίκος Κάτσικας παρέλαβε με πολύ συγκίνηση, καθώς μεγάλο μέρος του φωτογραφικού υλικού έχει παρθεί από τον ίδιον, κατά την τιμητική πρόσκληση που τού έχει απευθύνει μέχρι τώρα ο Μακαριώτατος να τόν ακολουθήσει σε πλείστες επίσημες ή ειρηνικές επισκέψεις, στην Αφρική, τη Μόσχα, την Ευρώπη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Συρία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τόσα άλλα μέρη.
Μεγάλη τιμή για ένα δημοσιογράφο, που αποτελεί Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ο οποίος μάλιστα τυγχάνει και Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όντας Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών!
Ακόμη περισσότερο, καθώς, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον αποκαλεί «αγαπητό συνεργάτη και παιδί μου», ενώ και ο ίδιος ο Νίκος Κάτσικας νιώθει ακόμη πιο μεγάλη την υιική του αγάπη προς τον δικό του Πνευματικό Πατέρα και Πνευματικό Πατέρα όλου του Αιγυπτιώτου Ελληνισμού και της Αφρικής.
Να σημειωθεί ότι στη συγγραφή του βιβλίου συνέβαλαν κυρίως ο Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος και ο μέχρι πρότινος Δ/ντής του Γραφείου του Πατριάρχου, π. Απόστολος Τριφύλλης, ενώ στο βιβλίο μπορείτε να δείτε πολλές φωτογραφίες και από το προσωπικό αρχείο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας. 
Μεγάλες ευχαριστίες εκ μέρους του Νίκου Κάτσικα, προς τον Προκαθήμενο του Παλαίφατου Πατριαρχείου κ.κ. Θεόδωρο Β΄.

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/eftasan-stin-aigypto-ta-prota-vivlia-gia-ti-10etia-toy-patriarxi-theodorou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου