Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Είμαι κοντά σας» δήλωσε προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος που έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου

patr tsipras 07
                              
pyramisnews.gr

Ιδιαίτερη θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, τον πρώτο εκκλησιαστικό ηγέτη που συνεχάρη από κοντά τον νέο Έλληνα ηγέτη.
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 3 το απόγευμα.
Μιλώντας με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χαρακτήρισε χαρισματικό τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αυτήν ακριβώς την άποψη είχε και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ο Πατριάρχης συναντήθηκε μαζί του στις 10 Φεβρουαρίου στο Κάιρο. «Μ΄αρέσει», είπε – σύμφωνα με τον Πατριάρχη Θεόδωρο – ο Πούτιν για τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
«Το μεγάλο κατόρθωμα είναι ότι έχουμε μία ισχυρή ενότητα του λαού, ένα αίσθημα εθνικής περηφάνιας και ότι διεκδικούμε το δίκιο μας», τόνισε με τη σειρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
«Το έχετε και θα το έχετε, Πρόεδρέ μου. Όλος ο λαός είναι κοντά σας», απάντησε με τη σειρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, προσθέτοντας: «Και εγώ από την Αφρική, ως Πατριάρχης των φτωχών, είμαι κοντά σας».
Οι δηλώσεις μεταδόθηκαν αμέσως από τα ελληνικά τηλεοπτικά ειδησεογραφικά προγράμματα.

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/synantisi-tsipra-me-patriarxi-theodoro/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου