Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Ναϊρόμπι

Romfea.gr

archbishop with priests 2
 
Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νεόφυτο και τους φοιτητές – ιερείς της Πατριαρχικής Σχολής, τέλεσε πανηγυρική θεία λειτουργία, όπου έψαλλε μελωδικότατα η χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής σε διάφορες γλώσσες.
Στο τέλος της λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την προσωπικότητα και το έργο που επιτελεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην αφρικανική ήπειρο και ιδιαίτερα στην Πατριαρχική Σχολή, την οποία επισκέπτεται, σχεδόν, κάθε χρόνο.
Είπε ότι ο Πατριάρχης είναι εκείνος που ρυθμίζει και συντονίζει το όλο έργο της Πατριαρχικής Σχολής.
Ανέλυσε, επίσης, τη σπουδαιότητα και τον ρόλο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, από την εποχή του Αποστόλου Μάρκου μέχρι σήμερα, σ’ όλη την ήπειρο της Αφρικής.
Κάλεσε, δε, τους ιερείς και τους ιεροσπουδαστές να αναγνωρίζουν το γεγονός ότι συνδεδεμένοι με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σημαίνει ότι αναγνωρίζονται με το κύρος και το θεσμό του Αγίου Μάρκου, παγκοσμίως.
Κάλεσε όλους να προσεύχονται να δίνει ο Θεός υγεία στον εορτάζοντα, σήμερα, προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, έτσι ώστε να συνεχιστεί το τεράστιο ιεραποστολικό έργο σε όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων.
Η φήμη του Πατριάρχη, όπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα, ακούστηκε στην ελληνική γλώσσα με τη συμμετοχή των 42 ιεροσπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής.
Το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε αναψυκτικά σε όλους τους ιεροσπουδαστές, τους ιερείς και τους υπαλλήλους, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Πατριάρχη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου