Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Rwamagana, Ρουάντα

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

H Rwamagana είναι μια πόλη 53.000 κατοίκων, 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Kigali και αποτελεί έδρα του ομώνυμου νομού της ανατολικής περιφέρειας της Ρουάντας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν 8 Ορθόδοξες κοινότητες (εκτός από τη Rwamagana και στις πόλεις Kaziba, Rwabtazi, Gashobora, Gishari, Kibungo, Nyamata και Mount Kigari). Σε όλη αυτή τη μεγάλη επαρχία γίνεται ιεραποστολή εδώ και 4 χρόνια, έχουν βαπτιστεί 1.500 άτομα, ενώ άλλοι 400 βρίσκονται υπό κατήχηση. Για να μπορέσουν να γίνουν Ορθόδοξοι, κατηχούνται ενδελεχώς και υποβάλλονται σε εξετάσεις. Πολλοί απ” αυτούς έχουν εντρυφήσει ακόμη και στη Βυζαντινή μουσική. Από εδώ κατάγονται τρεις ιερείς, ο π. Μάξιμος, ο π. Παναγιώτης και ο διάκονος Τιμόθεος, ενώ ένας ακόμη, ο Πέτρος, προετοιμάζεται για την ιερωσύνη και έχει χειροθετηθεί αναγνώστης.
Ήρθε λοιπόν ο καιρός όλες αυτές οι ψυχές να αποκτήσουν τη δική τους εκκλησία. Ο Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου στη Rwamagana θα αποτελέσει την πρώτη Ορθόδοξη εκκλησία στη χώρα, μετά από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Nyamata, ο οποίος ξεκίνησε να χτίζεται το 2012 με φροντίδα της Αδελφότητάς μας. Ανώνυμη δωρήτρια από την Αθήνα ανέλαβε να καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού. Την ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε να συντρέξουν και άλλοι για να υποστηρίξουν αυτό το ιστορικό ξεκίνημα της Ορθοδοξίας στη μικρή αυτή χώρα της ανατολικής Αφρικής.

http://ierapostoles.gr/projects/%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%bd%ce%b1%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85-rwamagana-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%ac%ce%bd%cf%84/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου