Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Έκκληση από την Κένυα: Σώστε τα παιδιά

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής


   
Καθημερινά ζούμε το μεγάλο δράμα των μικρών παιδιών. Στις δικές μας τις κοινωνίες ορισμένα πράγματα είναι δεδομένα. Το παιδί το δικό μας μεγαλώνει μέσα στο περιβάλλον του και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες πρέπει να του προσφερθεί η απαραίτητη τροφή, από το πρωί μέχρι που θα έλθει η ώρα να κοιμηθεί. Φυσιολογικά πράγματα! Δεν μπορεί να ζήσει, αν δεν του δοθεί η τροφή αυτή. Εδώ, όμως, στην Αφρική, τα πράγματα διαφέρουν. Τα παιδιά ξυπνούν το πρωί και πηγαίνουν το βράδυ να κοιμηθούν νηστικά, κανείς δεν τους εγγυάται ότι θα έχουν την απαιτούμενη τροφή. Είναι μια κατάσταση συνηθισμένη και έτσι γεννιούνται και μεγαλώνουν μέσα σ’ αυτό το κλίμα, είτε το θέλουν είτε όχι.
Η Ιερά Μητρόπολη Κένυας, ανάμεσα στα διάφορα προγράμματά της, εφάρμοσε ένα ειδικό πρόγραμμα επισιτισμού των παιδιών και όχι μόνο: ανέλαβε μια σταυροφορία διάσωσης των μικρών παιδιών, όχι μόνο για καθημερινό φαγητό, δηλ. πρωινό και γεύμα, αλλά και ευκαιρίες μόρφωσης των μικρών με την καταβολή €20 το μήνα. Η προσπάθεια αυτή βρήκε ανταπόκριση και σήμερα το πρόγραμμα αυτό έχει επεκταθεί σε όλη την επικράτεια της χώρας. Οι Έλληνες – παρ’ όλο που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν μια οικονομική κρίση – έκαναν τις πιο δυνατές προσπάθειες και στάθηκαν δίπλα μας, για να σώσουμε όσες περισσότερες ψυχές γίνεται και να ανακουφίσουμε τα παιδιά μας, που ζουν κάτω από δύσκολες και ακατανόητες για μας συνθήκες. Δεν υπάρχουν συνθήκες κατάλληλες για τα παιδιά. Γι’ αυτό με το πρόγραμμα αυτό, η Ιερά Μητρόπολη Κένυας προσπάθησε να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και βεβαιότητας ότι θα έχουν το δικαίωμα να ζήσουν και να μορφωθούν.

Kenya

Κάθε χρόνο, διοργανώνονται πέρα από τα καθημερινά γεύματα και έκτακτα σε διάφορες ευκαιρίες. Έτσι, φέτος, τα Χριστούγεννα, μαζεύτηκαν στην αυλή της Μητρόπολης, εκτός από τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, και τα παιδιά της φτωχογειτονιάς μας, για ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο φαγητό και όχι μόνο. Προσφέρθηκαν αναψυκτικά και το κάθε παιδάκι πήρε και ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο και γραφική ύλη, τετράδια, μολύβια κ.τ.λ.
Μια μητέρα με δύο ανήλικα παιδάκια πλησίασε τον Επίσκοπο και του εξομολογήθηκε ότι το φαγητό που τους προσφέρθηκε τη μέρα των Χριστουγέννων ήταν το μοναδικό που είχαν τη δυνατότητα να φάνε. Διαφορετικά, ανήμερα των Χριστουγέννων, θα έμεναν νηστικά.
Οι προσπάθειες και τα προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως Κένυας θα συνεχισθούν κάτω από τις σημερινές δύσκολες οικονομικές κρίσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να υποφέρουν και να δυστυχούν. Πρέπει με κάθε τρόπο να καταβάλουμε προσπάθειες να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά δε θα κοιμούνται νηστικά.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν το ελάχιστο, μπορούν να το κάνουν μέσω της Αδελφότητας με την ένδειξη «Κένυα». Έτσι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να στηρίξουμε, να ενθαρρύνουμε και να δώσουμε ελπίδα στα απροστάτευτα αυτά παιδάκια, που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και περιμένουν χέρι βοήθειας, για να συνεχίσουν κι αυτά τον ωραίο τους προορισμό πάνω στον πλανήτη μας.
Ο Κένυας Μακάριος

http://ierapostoles.gr/2015/02/%ce%ad%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%85%ce%b1-%cf%83%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου