Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη Μητροπολίτη Κένυας στις Η.Π.Α.

Romfea.gr

0ameriki-8
 
Ύστερα από πρόσκληση του Ορθοδόξου Χριστιανικού Ιεραποστολικού Κέντρου των Ορθοδόξων Επισκόπων της Αμερικής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος ήταν ο κύριος ομιλητής στο ετήσιο επίσημο δείπνο στην ενορία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Σικάγο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Παύλος και Ηλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής και της Αλβανικής αντιστοίχως, πλήθος κόσμου από το Σικάγο και τα περίχωρα, ο Διευθυντής του Κέντρου π. Μαρτίνος Ρίτσι με μέλη του επιτελείου του, ιερείς και φίλοι της ιεραποστολής.
Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στα Αγγλικά το θεολογικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίζεται η εξωτερική ιεραποστολή και έφθασε στη σύγχρονη πορεία, με επίκεντρο την Κένυα.
Μετά την ομιλία ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου. Τον Σεβασμιώτατο παρουσίασε ο Διευθυντής του Κέντρου π. Μαρτίνος Ρίτσι. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου.
Την επόμενη, το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος μίλησε ξανά σε συγκέντρωση των φίλων της εξωτερικής ιεραποστολή, στο σπίτι του αντιπροέδρου του ιεραποστολικού κέντρου.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ιάκωβο για το συνεχές ενδιαφέρον και τη συμβολή της Μητροπόλεώς του στην ανάπτυξη του ιεραποστολικού έργου.
Επισκέφθηκε, επίσης, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό της ενορίας του Αγίου Ιωάννη, όπου μίλησε στους μαθητές και τους καθηγητές.
Ακόμα, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπου θαύμασε τις προσπάθειες και τους αγώνες των μοναζουσών για στήριξη των Ορθοδόξων της Αμερικής.
Σε συγκέντρωση που έγινε στο σπίτι του Διευθυντή του Κέντρου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντήσει παλαιούς φίλους και γνωστούς, ανάμεσά τους τον Επίσκοπο Ξάνθης Δημήτριο με τον οποίο συνδέεται από τον καιρό που ήταν φοιτητές και συμμετείχαν στα συνέδρια του Συνδέσμου.
Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη στο Σικάγο, όπου κήρυξε στα Ελληνικά και Αγγλικά για την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής και την ιεραποστολή στην Κένυα.
Το βράδυ της 23ης και 25ης Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στις ενορίες της Αγίας Τριάδος Ορλάντο και Αγ. Αυγουστίνου αντίστοιχα, για το έργο της εξωτερικής ιεραποστολής.
Επισκέφθηκε, επίσης, το ιστορικό κέντρο των πρώτων Ελλήνων μεταναστών τον 18ο αιώνα στη Φλόριδα, με το προσκύνημα του Αγίου Φωτίου και το πρώτο Ελληνικό Σχολείο του Γιαννόπουλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου