Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πρώτη ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιεραποστολικού Συνδέσμου "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός"

 

[ εικόνα άρθρου ]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι. Συνδέσμου στη Σταυρούπολη η πρώτη καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Ασλανίδης προέβη σε λεπτομερή απολογισμό πεπραγμένων του παρελθόντος έτους 2014. Παράλληλα με την εισήγησή του, μέσω βιντεοπροβολέα, τα μέλη παρακολούθησαν και σχετικό φωτογραφικό υλικό των έργων και των δράσεων του Σωματείου.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε διεξοδικά:
α) στα εν εξελίξει έργα που χρηματοδοτεί ο Ι. Σύνδεσμος στις ανά την υφήλιο Ιεραποστολές (ανεγέρσεις Ι. Ναών, Σχολείων και Ιατρικών Κέντρων, κατασκευή δεξαμενών και πηγαδιών, τεχνικά έργα),   
β) στις οικονομικές βοήθειες που δόθηκαν το 2014 σε δεκαεννέα Ιεραποστολικά Κλιμάκια ανά τον κόσμο για το εν γένει πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο,
γ) στο έργο της Εσωτερικής Ιεραποστολής, δηλαδή τη φιλανθρωπία σε 627 ενδεείς, άπορες και πολύτεκνες οικογένειες (περίπου 1.900 άτομα) στην πόλη της Θεσσαλονίκης με τη διανομή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και καυσόξυλων,
δ) στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου "Αγία Αικατερίνη η Πάνσοφος", που παρέχει σε 140 περίπου μαθητές δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη σε αυξημένης δυσκολίας μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου και σε μαθήματα αγγλικής γλώσσας επιπέδου Lower και Proficiency, 
ε) στις γενικότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Συνδέσμου (τέλεση μνημοσύνων Ιεραποστόλων, πνευματικές συνάξεις, επισκέψεις μαθητών από Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, προσκυνηματικές εξορμήσεις σε Ιερές Μονές).
Ακολούθησε η ανάγνωση της Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής έτους 2014 από το μέλος κ. Γεώργιο Ασλανίδη, ο οποίος πρότεινε ανεπιφύλακτα στη Γενική Συνέλευση την έγκριση των πεπραγμένων και την πλήρη απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου από όλες τις οικονομικές ευθύνες που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο από 1-1-2014 έως 31-12-2014.
Έπειτα ο Ταμίας του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης παρουσίασε τον Προϋπολογισμό έτους 2015, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης.
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Ασλανίδης εξέθεσε σκέψεις για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Ι. Συνδέσμου:
α) τη συνέχιση στήριξης Ι. Κλιμακίων και Μητροπόλεων που στηρίχθηκαν το 2014,
β) την ανεύρεση νέων Ι. Κλιμακίων και προσπαθειών που χρήζουν ενίσχυσης,
γ) την ολοκλήρωση ανέγερσης Ι. Ναών,
δ) την έναρξη ανέγερσης νέου Ι. Ναού στη Μαδαγασκάρη,
ε) τη συνέχιση του έργου της Εσωτερικής Ιεραποστολής με διανομή τροφίμων, φαρμάκων και καυσοξύλων,
στ) τη συνέχιση λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Αγία Αικατερίνη η Πάνσοφος»,
ζ) την αναζήτηση για ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης απόρων και ενδεών,
η) την ένταξη σε προγράμματα απασχόλησης που δεν επιβαρύνουν οικονομικά το Σωματείο.  
Όλα τα παριστάμενα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το μέχρι σήμερα επιτελεσθέν έργο και συγκατατέθηκαν για τις μελλοντικές δραστηριότητες του Ι. Συνδέσμου.
 
Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την Γενική Συνέλευση


http://www.ierapostolos.gr/news_article.php?ID=85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου