Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

2

pyramisnews.gr

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την ευλογία του δευτέρου τη τάξει της Ορθοδοξίας, Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας έζησε συγκινητικές στιγμές από τις Ιερές Ακολουθίες των Παθών, του Επιταφίου και της Ανάστασης του Κυρίου.

Οι εκκλησίες ήταν γεμάτες από κόσμο, αλλά κυρίως από τις καρδιές αυτών των Αιγυπτιωτών που προσήλθαν με ευλάβεια να ανάψουν ένα κερί – ακολουθώντας τα νάματα της πίστεώς μας – και να προσευχηθούν για κείνους αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο.

Όλες οι αρχές δώσανε το δυναμικό παρών. Μεταξύ αυτών, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης (ο ο οποίος ήρθε στην Αλεξάνδρεια επικεφαλής ομάδας του εν λόγω αιγυπτιώτικου φορέα της Αθήνας), ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης και άλλοι επίσημοι, που, όλοι τους,  έψαλαν τα εγκώμια, σήκωσαν και ακολούθησαν τους Επιταφίους, των οποίων προηγήθηκαν οι τοπικές και προσκοπικές μουσικές μπάντες.

Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο ελληνικό γλέντι που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, αμέσως μετά τον Εσπερινό της Αγάπης, που ετέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Στο μεγάλο αυτό πασχαλινό γεύμα της αγάπης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μάλιστα τίμησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστα Μιχαηλίδη, ο οποίος με τη σειρά του προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο.  


13138964_1201981986528097_7243865016699016233_n

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/megali-ebvomada-kai-pasxa-stin-alexandreia-2016/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου