Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η πρώτη πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας...

 
εκδόσεις ''Χρυσοπηγή''
 
Από το παρελθόν ..αλλά δεν ξεχνιούνται τέτοιες στιγμές !
Ανασύροντας από το ημερολόγιο της Ιεραποστολής βρισκόμαστε σε νέες εκπλήξεις.εδώ βρισκόμαστε στην πρώτη πανήγυρη του Λουγκουζί στο χωράφι του τζάτζα Μουάμι,χωρίς εκκλησία,χωρίς ιατρείο.Λίγα χρόνια με τά η όψη του Λουγκουζί έχει αλλάξει.Δόξα τω Θεώ.Ελάτε μαζί μας .

Η πρώτη πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας

Μέσα σε κλίμα κατανυκτικό ανάμεσα στις μπανανιές και τα καφεόδενδρα εορτάστηκε φέτος για πρώτη φορά η πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας. Ο απλός Άγιος γίνεται άλλη μια φορά πατέρας και ποιμένας απλών ανθρώπων με αγάπη στην καρδιά τους σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ουγκάντας. Ο Ναός του Αγίου ολοκληρώνεται και ευχόμαστε η πανήγυρις του χρόνου να γίνει μέσα στην καινούργια εκκλησία.
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013. Ο υπαίθριος ναός είναι έτοιμος. Οι πιστοί έχουν μαζευτεί από ώρα για την εορτή.Μα ήρθε και η βροχή.Έβρεχε πολύ!! Η μεγάλη τέντα που είχε απλωθεί δεν μπορούσε να συγκρατήσει το νερό.Μα σε λίγο σαν ο Άγιος να την έπαψε, ησύχασε ο καιρός και οι σταγόνες σεβάστηκαν την εορτή.Κόσμος πολύς. Παιδιά και νέοι και γυναίκες και άνδρες. Ο π.Γεώργιος Νυόμπι είχε την ευθύνη. Η λειτουργία ξεκίνησε και όλοι άρχισαν να ψάλλουν με χαρά πολύ.Στο κοινωνικό ο π.Γεώργιος κρατώντας την εικόνα του αγίου τους μίλησε για τη ζωή του. Με σειρά και τάξη κοινώνησαν όλοι Κ αι μετά γιορτή.Δώρα από την Ελλάδα.Κουθκλίτσες για τα κοριτσάκια,ξύστρες για τα αγόρια εικόνες για τα μεγάλα παιδιά,κεντήματα για τις γυναίκες. Ήταν τόσο χαρούμενοι. Τραγούδησαν χάρηκαν με την ψυχή τους.Και ύστερα το φαγητό, τους ομόρφηνε κι άλλο τη μέρα. Ευχαρίστησαν τον π.Γεώργιο και μαζί και όλους τους Έλληνες για τη μεγάλη τους καρδιά. Οι φωτογραφίες στη συνέχεια είναι από την εορτή και προσφέρονται σαν δώρο μικρό σε όλους εκείνους που προσφέρουν ''από καρδιάς'' στην προσπάθειά μας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου