Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η ορθόδοξη τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεοράσεως του Κονγκό (ΤV Congo)

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν


Image may contain: 1 person, screen


Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ...

Στιγμιότυπα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεοράσεως του Κονγκό (ΤV Congo), το οποίο έκανε εκτενές αφιέρωμα, την 8η και 9η Ιανουαρίου ε.ε., στην ορθόδοξη τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα νερά του ποταμού Congo και παρουσίασε την σύντομη συνέντευξη του Επισκόπου Μπραζαβίλ περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ως και τις ευχές του προς τους ευγενείς συμπολίτες του αφρικανικού ισημερινού.
Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι η τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία έχει μία πορεία... μόλις 32 ετών στο Κονγκό και από το έτος 2012 απέκτησε τον πρώτο δικό της Ποιμενάρχη κατόπιν αποφάσεως της Μητέρας-Εκκλησίας, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τυγχάνει πλέον μία εκ των πέντε επισήμως αναγνωρισμένων Εκκλησιών της χώρας και εμφανίζεται διαρκώς πιο δυναμικά στην δημόσια ζωή, καταθέτουσα την ορθόδοξη μαρτυρία Της στην αφρικανική γη. Ακόμη, κατέχει την Αντιπροεδρία του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών του κράτους, ενώ από το επόμενο έτος 2018 θα αναλάβει την Προεδρία ως το έτος 2021, συν Θεώ.
Τούτος είναι ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ αυτής της δημοσίευσης, όπως και όλων των δημοσιεύσεων: Το μοίρασμα της χαράς μαζί σας για κάθε μικρό βήμα προόδου επιτυγχάνει αυτή η τοπική Εκκλησία, η οποία εν έτει 2017 βιώνει τον δικό Της πρωτοχριστιανικό αιώνα ως νεόφυτη ορθόδοξη κοινότητα! Η ενθάρρυνση όσων συνδράμουν ηθικά, προσευχητικά ή υλικά στην ιερή και πολύμοχθη υπόθεση της ιεραποστολής. Η ενδυνάμωση της ελπίδας όλων των φίλων αυτού του προφίλ, ότι σε τούτο τον κόσμο ακόμα δεν χάθηκαν όλα. Η κραταίωση του φρονήματος ότι όλοι μαζί σαν ορθόδοξοι, αλλά και σαν Έλληνες (υπό την έννοια των φορέων διαχρονικών οικουμενικών αξιών και όχι συγκεκριμένων τοπικών παραδόσεων της πατρίδος μας), μπορούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην συγγραφή μίας νέας σελίδας, περισσότερο ελπιδοφόρας για το μέλλον αυτού του κόσμου…
«Ουτοπία» ίσως πει κανείς… «Ουτοπία» είπαν και το 1985 όσοι άκουσαν τον πρώτο Κονγκολέζο πιστό να κρατά ένα ορθόδοξο περιοδικό και να αναφέρει για πρώτη φορά την άγνωστη ως τότε στους συμπατριώτες του λέξη «Ορθοδοξία».
Μη σας διαφεύγει, αδελφοί, κάτι τελευταίο… όλα τα παραπάνω χρειάζονται κατάθεση ψυχής, θυσία ζωής, μάτωμα, πόνο, μα πρωτίστως Άγιο Πνεύμα!
«Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή…» Χρόνια πολλά!
+Ο Μ.Π.

Περισσότερα... https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου