Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

H ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ CONGO

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν


Image may contain: 3 people, people standing and indoor

Image may contain: 11 people, people standing and indoor

Image may contain: 3 people, outdoor

Image may contain: one or more people, people standing, crowd and outdoor

Image may contain: 14 people, people standing and outdoor


Image may contain: 16 people, people standing and wedding


Την Κυριακή, 8η Ιανουαρίου 2017, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ.Παντελεήμων προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτανευτική οδοιπορία στις λεωφόρους της πρωτεύουσας, κατόπιν ειδικής αδείας, που κατέληξε στις όχθες του ποταμού Κονγκό.
Εκεί, οι ορθόδοξοι χριστιανοί εβίωσαν προσευχητικώς για τέταρτη φορά στην ιστορία της τοπικής Εκκλησίας την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα... νερά του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού του κόσμου.
Επί της όχθης ο Θεοφιλέστατος εκήρυξε τον θείο λόγο περί της ιστορικής καθιερώσεως και της θεολογικής ερμηνεία της τελετής καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων. Κατακλείων, μετέφερε προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τις πατρικές ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ και ευχαρίστησε τις αρχές της χώρας για τον επιδεικνυόμενο σεβασμό και την συμπαράσταση προς την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Κατά την επιστροφή των πιστών στο Ιερό Ναό, ο Επίσκοπος προσέφερε ρούχα στα μικρά παιδιά και διένειμε το Εγκόλπιο Ημερολόγιο 2017 της Ιεράς Επισκοπής.
Τις λειτουργικές και πνευματικές εκδηλώσεις εκάλυψε η τηλεόραση του Κονγκό (TV Congo), προς την οποία ο Θεοφ.κ.Παντελεήμων παρεχώρησε συνέντευξη περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΟΡΤΙΩΝ ΕΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Το Σάββατο, 7η Ιανουαρίου 2017, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμων επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως, το Προεδρικό Μέγαρο προς υποβολή εορτίων ευχήν επί τη ενάρξει του νέου έτους, στον Εξοχ.Πρόεδρο κ.Denis Sassou N’guesso και την σύζυγό του, Εριτ.κα.Antoinette Sassou N’guesso, ευεργέτιδα της τοπικής Εκκλησίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ.
www.orthodoxchurchcongo.com

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου