Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

" Ερμηνεία του Ευαγγελικού αναγνώσματος σειρά προς σειρά με σκοπό την κατήχηση του εκκλησιάσματος, την πρώτη γενεά ορθοδόξων της πόλης Νκαΐ..."

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Image may contain: one or more people, people sitting, table and indoor

Το απόγευμα του Σαββάτου, 14ης Ιανουαρίου 2017, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. Πρεσβ.π.Παύλο Diafouka αφίχθη στην πόλη Nkayi προς ποιμαντική επίσκεψη της Ενοριακής Κοινότητος Μεταμορφώσεως του Κυρίου.
Αμέσως πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη με την Εκκλησιαστική Επιτροπή, προκειμένου να εξετασθεί ο τρόπος επανέναρξης και συντονισμού των οικοδομικών εργασιών στον ομώνυμο ημιτελή Ιερό Ναό. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα αφορώντα στην εν γένει ποιμαντική ζωή και δράση της Ενορίας.
Την Κυριακή, 15η Ιανουαρίου, ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των π.Δημητρίου Otomba και π.Παύλου Diafouka, Εφημερίων των πόλεων Nkayi και Dolisie αντιστοίχως.
Ακόμη, προσέφερε ρούχα και ιερά εικονίδια στα μικρά παιδιά, ενώ διένειμε αντίτυπα της Καινής Διαθήκης και το εγκόλπιο Ημερολόγιο 2017 της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σε όλο το εκκλησίασμα, με το οποίο είχε τη χαρά της εκτενούς επικοινωνίας μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Σύναξης.
Τέλος, ανέχωρησε οδικώς για την έδρα της Ιεράς Επισκοπής, στην συμπρωτεύουσα του Κονγκό-Μπραζαβίλ, Pointe-Noire.


Image may contain: 4 people, outdoor

Image may contain: sky and outdoor

Ο ημιτελής Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Nkayi...Η μόνη προσδοκία και προσευχή είναι η φανέρωση κάποιων ψυχών που θα συνδράμουν στην αποπεράτωσή του!

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=SEARCH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου