Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

" Οδεύοντας προς την τέταρτη σε πληθυσμό πόλη του Κονγκό-Μπραζαβίλ, το Nkayi..."

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Image may contain: 9 people, people sitting and outdoor

Image may contain: 14 people, people smiling, people sitting and outdoor

Image may contain: 8 people, people standing

Image may contain: 1 person, baby

Οδεύοντας προ πέντε ημερών προς την τέταρτη σε πληθυσμό πόλη του Κονγκό-Μπραζαβίλ, το Nkayi, πέρασα από το Dolisie για να παραλάβω τον τοπικό Εφημέριο που θα με συνόδευε στο Nkayi, τον αγαπητό π. Παύλο, Διευθυντή του ορθοδόξου ορφανοτροφείου «Αγ. Ευστάθιο». Ωστόσο, ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία αυτή για να περάσω δύο ώρες απερίσπαστος μόνον με τα ορφανά παιδάκια μας, αφού κανείς δε γνώριζε –εσκεμμένως- την διέλευσή μου από την πόλη.
« Le papa…le papa… » φώναξαν τα μικρά μου μόλις είδαν το αυτοκίνητο να σταματά στην είσοδο του ιδρύματος κι έτρεξαν αυθόρμητα να με αγκαλιάσουν, τραβώντας τα ράσα μου, προσπαθώντας να σκαρφαλώσουν πάνω μου!
«Le papa»! Ο μπαμπάς!! Τι μαγική λέξη για έναν άγαμο κληρικό που μπορεί να μην απέκτησε τα δικά του κατά σάρκαν παιδιά, αλλά ο Θεός του έδωσε δεκάδες μικρά για να αναστήσει και κάποιες χιλιάδες…μεγαλύτερα για να διαποιμάνει.
Τούτα τα παιδιά, ορφανά, άπορα, εγκαταλελειμμένα στο δρόμο ή και ανεπιθύμητα στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον τους, γι’ αυτό και εκδιωγμένα από αυτό! «Ιδού εγώ και τα παιδία α μοι έδωκεν ο Θεός» (Ησ. 8,18)
Αδελφοί μου, εθελούσιοι φίλοι του προφίλ της νεόφυτης Επισκοπής Μπραζαβίλ,
Ο Βασιλέας Χριστός κατά την Ημέρα της Κρίσεως θα μας κρίνει ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ: την άδολη, πηγαία και ανυπόκριτη αγάπη προς τον συνάνθρωπο, την εριδομένη επί των λόγων Του «επείνασα γαρ και εδώκατε μοι φαγείν, εδίψησα, και εποτίσατε με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με...» (Ματθ. κε’ 35-39).
Ας αναλογιστούμε με ειλικρίνεια έναντι του εαυτού μας το μέγεθος της αγάπης που κυριαρχεί στην καρδιά μας, αγάπης που αν πραγματικά αποδεχόμαστε ως τρόπο υπάρξεως και φυσική απόρροια του χριστιανικού φρονήματος που διατρανώνουμε, γνωρίζει να υπερβαίνει χιλιομετρικές αποστάσεις, φυσικά εμπόδια, οικονομικές συγκυρίες και ατομικές προτεραιότητες. Άλλωστε «ιλαρόν γαρ δότην αγαπά ο Θεός» (Β΄ Κορ. θ΄ 7)!
†Ο Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων

Υ.Γ. Εάν κρίνετε ότι η προσφορά της οικονομικής σας βοήθεια, όποιου μεγέθους κι αν είναι, θα σας προσφέρει χαρά και πνευματική αγαλλίαση, στην ιστοσελίδα www.orthodoxchurchcongo.com θα βρείτε τα απαραίτητα στοιχεία. Σας ευχαριστώ!

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου