Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

«Ειρήνη» για τη Μεσόγειο ευχήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Αλεξάνδρεια



pyramisnews.gr

«Μακάρι η Μεσόγειος Θάλασσα να πάψει να δέχεται τα πτώματα εκείνων των συνανθρώπων μας που απλώς επιθυμούν να ζήσουν μία καλύτερη ζωή και να αποτελέσει το λιμάνι των αγνών ψυχών, όπως τα λευκά περιστέρια που συμβολίζουν το Άγιο Πνεύμα και τα οποία πέταξαν σήμερα πάνω από το μέρος όπου έπεσε ο Τίμιος Σταυρός, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Εκεί όπου τα ελληνόπουλα της πόλης έπεσαν στα παγωμένα νερά για να δώσουν μία νέα ελπίδα για όλους μας, για τη ζωή, για τον Απόδημο Ελληνισμό, την Αίγυπτο και την Ελλάδα και την Κύπρο, που αποτελούν ένα παράδειγμα προς μίμηση αδελφωσύνης των λαών και κρατών».

Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε σήμερα το μεσημέρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, τελώντας παρουσία πολλών ομογενών την Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων της παραθαλάσσιας κοσμοπολίτικης αιγυπτιακής πόλης της Αλεξάνδρειας, που τόσο έχει συνδέσει το όνομά της με τον Ελληνισμό εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια.





Το συναπάντημα όλων των Αιγυπτιωτών που έψαλαν όλοι μαζί το «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε…», στις ειδικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας ήταν η πιο τρανή απόδειξη ότι – παρά τη συρρίκνωση που υφίσταται – ο Ελληνισμός στη Χώρα του Νείλου συνεχίζει να ανθίσταται και να κρατά δυνατά «Θερμοπύλες»...

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/theofania-stin-alexandria-2017/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου