Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Σύναξη υπευθύνων νεότητος στην Κινσάσα του Κογκό

 Ι.Μητρόπολη Κινσάσας 

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στην Θεολογική Σχολή "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης", ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος, συγκάλεσε τους υπευθύνους νεότητος της Α΄ περιφερείας της Μητροπόλεως,   προκειμένου να συντονιστούν οι νεανικές ομάδες.






Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, πως σκοπός   των ορθοδόξων ενοριακών  νεανικών ομάδων,  είναι να γνωρίσουν οι νέοι  την Ορθόδοξη διδασκαλεία της Εκκλησίας και γενικότερα το θέλημα του Θεού. Οι νέοι είναι το μέλλον της Εκκλησίας και γενικότερα της κοινωνίας. Προτού δώσει ο ίδιος οδηγίες και κατευθύνσεις, ζήτησε από τους υπευθύνους νεότητος των ενοριών, να αναφέρουν το έργο που επιτελούν οι ίδιοι στις ενορίες τους, τυχών προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να προτείνουν σκέψεις και γνώμες για την αρτιότερη επιτέλεση του νεανικού – κατηχητικού έργου.





Ακούστηκαν απόψεις από όλους τους εκπροσώπους των ενοριών της περιφερείας Κινσάσας . Ο Σεβασμιώτατος έδωσε τον λόγο και στους δύο παρισταμένους της συνάξεως αρχιμανδρίτην Θεοδόσιον Τσιτσιβό και στον καθηγητή της Θεολογικής μας Σχολής κ. Πέτρον Παναγιωτόπουλον, καθώς και στους εντοπίους θεολόγους διάκονον Γεράσιμον Belesi και κ. Προκόπιον Tsitsikedi.Ο Σεβασμιώτατος χάρηκε ιδιαίτερα με τον ενθουσιασμό των νέων και τόνισε πως θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε τους προσπάθεια.
Στο τέλος ευλόγησε τους ενθουσιασμούς τους και τις προτάσεις τους, αλλά και  με τη δική του εμπειρία, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε  ως καθηγητής, σχολάρχης εκκλησιαστικών σχολείων αλλά και πνευματικός πολλών νέων, έδωσε και τις δικές του οδηγίες και κατευθύνσεις.
Συμφώνησαν όλες οι ενορίες, να δουλέψουν ώστε να πραγματοποιούν συχνά εκδηλώσεις μεμονωμένες η κάθε ενορία, αλλά και σε συνεργασία μεταξύ τους.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ στην σύναξη των νέων.





http://pa-imka.org/index.php/el/news-el/192-2017-01-24-18-22-53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου