Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ DOLISIE

 Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται

"Το Σάββατο, 28η Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη Dolisie όπου ετέλεσε τις βαπτίσεις τριάντα κατηχουμένων όλων των ηλικιών, προερχομένων από την Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Ειρήνης.
Πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Κατηχήσεως ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε και ερμήνευσε τα στάδια τελέσεως του Ιερού Μυστηρίου και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στα νεοφώτιστα –πλέον- μέλη της Εκκλησίας.
Αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη με τον Διευθυντή, π.Παύλο Diafouka και τους διακονούντες στο πρότυπο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» της Ι.Μητροπόλεως, προς τους οποίους εδόθησαν οδηγίες και προτροπές.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος είχε την χαρά της πολύωρης επικοινωνίας με τα περιθαλπόμενα παιδιά του προαναφερθέντος ιδρύματος, στα οποία μίλησε για το θεολογικό μήνυμα των Χριστουγέννων, ενώ άκουσε τις απόψεις και τους γενικότερους προβληματισμούς τους. Η όμορφη σύναξη ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκισμάτων και αναψυκτικών στα παιδιά.
Την Κυριακή, 29η Δεκεμβρίου, ο Σεβ.κ.Παντελεήμων θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγίας Ειρήνης Dolisie, θα συναντήσει τους πιστούς και θα παρακαθήσει σε γεύμα που προσφέρει φιλαδέλφως προς τιμή του ο Σεβ. Ρ/Καθολικός Επίσκοπος Dolisie κ. Bienvenu Manamika στην έδρα του."

Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου