Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

"Πατριάρχης Θεόδωρος για Αγία Σοφία..."

Orthodox Patriarchates

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

"Πατριάρχης Θεόδωρος για Αγία Σοφία :
«Με μεγάλη θλίψη και προβληματισμό πληροφορήθηκα την μετατροπή του πιο ιστορικού Xριστιανικού μνημείου της Ανατολής, της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Η πρόκληση αυτή έρχεται να
ταράξει και να θολώσει ακόμα περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ενώ την περίοδο αυτή πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι να αγωνιστούμε για να παλέψουμε ενάντια στον αόρατο εχθρό της πανδημίας, η Τουρκία έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα μεγάλο αγκάθι στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και των θρησκειών.
Ενώ εμείς στην Αίγυπτο απολαμβάνουμε της θρησκευτικής ελευθερίας και της ειρηνικής συνύπαρξης, ενώ ο πρόεδρος μας κ. Σίσσυ καθημερινά παραχωρεί τίτλους ιδιοκτησίας στις χριστιανικές μας εκκλησίες, ενώ οι πολιτικές και πολιτειακές αρχές της Νειλοχώρας μας επιτρέπουν ελεύθερα να λειτουργούμε τους ναούς μας, να τους συντηρούμε, να τους ανακαινίζουμε και να τους εξωραΐζουμε, στην Τουρκία βλέπουμε να χρησιμοποιούνται τα θρησκευτικά και πολιτιστικά δικαιώματα για αλλότριους σκοπούς, και πάνω απ' όλα βλέπουμε να αλλοιώνεται η ιστορία και να προκαλείται ο διχασμός για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.
Από την Καθέδρα του Αγίου Μάρκου προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και να βασιλεύσει η ειρήνη του Θεού σε όλο τον κόσμο»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου