Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

12 νέοι απόφοιτοι από τη Θεολογική Σχολή του Κονγκό

Απόφοιτοι ΘΣΑΑΑ 2013


Την 5ην Ιουλίου 2013 έγινε η πανήγυρη του πανεπιστημιακού Ναού του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, προστάτη της ομώνυμης Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κονγκό.
Την ημέρα αυτή γίνεται και η λήξη των μαθημάτων της Σχολής, η οποία ευρίσκεται στην κοινότητα Mont-Ngafula.
Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Πενταπόλεως Ιγνάτιος, Κατάνγκας Μελέτιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος.
Η Σχολή λειτουργεί κατά το πρότυπο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ιδρύθηκε από εξαετίας και έδωσε φέτος δώδεκα νέους διπλωματούχους Θεολόγους, οι οποίοι θα εργασθούν ως εκκλησιαστικά στελέχη για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας. Δύο από αυτούς χειροτονήθηκαν Ιερείς και προστίθενται στους πέντε χειροτονηθέντες της περυσινής χρονιάς.
Στην τελετή λήξεως παρευρέθηκαν οι προαναφερθέντες Αρχιερείς, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κονγκό και καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στην Σχολή κ. Αλεξανδρος Κατράνης, ο Βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου τού Κονγκό κ. Κιπίτ, πολλοί ιερείς και πλήθος πιστών από την Κινσάσα και της γύρω περιοχές.
Εκφωνήθηκαν λόγοι τόσο από μέρους των πανεπιστημιακών αρχών όσο και από εκπροσώπους των φοιτητών.
Είναι η δεύτερη χρονιά κατά την οποίαν εξήλθαν απόφοιτοι. Κατά τη διάρκειά της δίδαξαν Ορθόδοξοι καθηγητές Θεολογικών Σχολών από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Βελλά, το Στρασβούργο, την Κύπρο, άλλοι επί τόπου και άλλοι διά τηλεδιδασκαλίας.
Ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος και πρύτανης του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κονγκό ευχαρίστησε όλους όσους με διαφόρους τρόπους συνέβαλαν στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής και του οικοτροφείου της και μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου.

http://ierapostoles.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου