Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος: "Το θαύμα συντελείται με τη χάρη του Θεού... Ευχόμεθα να παρουσιάσει πρόσωπα για να εργασθούν στον αμπελώνα Του "

Μαδαγασκάρη: Καταστροφή στο χορό των μουσώνων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

MG1

3η υδατοδεξαμενή: ελπίδα ζωής

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για τη σημαντική βοήθεια που μας προσφέρετε κατά διαστήματα όσον αφορά στην αγορά τροφίμων εκ 10.000 ευρώ αλλά και για τη χρηματοδότηση διαφόρων έργων και ιδιαιτέρως των δεξαμενών εκ 30.000 ευρώ το τελευταίο διάστημα. Σας πληροφορώ ότι πριν από ένα μήνα τελείωσε και η τελευταία δεξαμενή σε ένα απομακρυσμένο χωριό 22 χιλιομέτρων από τον κεντρικό δρόμο, κι έτσι οι άνθρωποι εξυπηρετούνται τώρα μ’ αυτόν τον τρόπο και δεν είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν το νερό από πολύ μακριά. Η χαρά όλων των κατοίκων μικρών και μεγάλων ήταν μεγάλη και στην τελευταία επίσκεψη μου με ευχαρίστησαν πολλές φορές. Σας εσωκλείω φωτογραφίες.
Με τη βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου, όλα προχωρούν καλώς, αν και μας έχει επηρεάσει η κρίση της Ελλάδος και της Κύπρου.

MG2

Καταστροφή στο χορό των μουσώνων

Τον τελευταίο καιρό είχαμε πολλές καταστροφές από τους μουσώνες. Καταστράφηκαν πολλά σπίτια και οι άνθρωποι έμειναν στο δρόμο. Τρεις εκκλησίες δικές μας καταστράφηκαν και χρειάζεται τώρα μεγάλη επισκευή για να ξαναλειτουργήσουν. Έσπασε το φράγμα ενός ποταμού που ήταν κοντά στην κωμόπολη στο Tulear και καταστράφηκε η μισή πόλη. Τα σπίτια δύο ιερέων σκεπάσθηκαν σχεδόν από το νερό και έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους.
Η Εκκλησία μας και στην περίπτωση αυτή δεν έμεινε αδρανής. Στείλαμε τρόφιμα, γάλα και ρούχα και μοιράσθηκαν στους πλημμυροπαθείς. Είχαμε και αρκετά θύματα σ’ αυτή την καταστροφή. Σιγά – σιγά οι ζημιές αποκαθίστανται, αλλά απαιτείται χρόνος και χρήματα. Γι” αυτό, σας παρακαλούμε να μάς συνδράμετε με την προσευχή και την ευαισθησία σας. Η αγία Εκκλησία μας είναι πάντα παρούσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη ζωή τους, χωρίς διακρίσεις.

Πρόοδος του πνευματικού έργου

Συνεχίζουμε, μεταξύ άλλων και με την υποστήριξη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, τις περιοδείες σε χωριά και κωμοπόλεις, όπου οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την Ορθοδοξία. Ο λόγος του Θεού σπέρνεται ευκαίρως – ακαίρως και καρποφορεί αναλόγως το έδαφος, όπως λέει το Ευαγγέλιο, το οποίο βρίσκει πλήρη εφαρμογή στον σημερινό κόσμο. Η χάρις του Θεού προπορεύεται και προετοιμάζει το έδαφος (τις ψυχές των ανθρώπων), ώστε να είναι δεκτικές στο λόγο του Θεού.

MG3

Από εδώ αρχίζει το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων. Οι αφορμές είναι πολλές και διαφορές, ούτε καν τις φανταζόμαστε. Μικρά, ασήμαντα γεγονότα γίνονται αιτία ν’ αρχίσει η κατήχηση και η γνωριμία σε κάποιο χωριό. Ο σπόρος σπέρνεται στις ψυχές των ανθρώπων και σιγά – σιγά καρποφορεί εώς ότου δημιουργείται ένας μικρός πυρήνας και στο τέλος μια ορθόδοξη εκκλησία. Τι άλλο μεγαλύτερο θαύμα μπορεί να ζητήσει κανείς από αυτό;
Το θαύμα συντελείται με τη χάρη του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων. Τις μεταμορφώνει και τις αναγεννά, ώστε να δεχθούν την αλήθεια, τον αληθινό Θεό, την αληθινή θρησκεία. Το Άγιο Πνεύμα ανοίγει συνεχώς πόρτες προς κατοίκησή Του. Συχνά έχουμε προσκλήσεις από διάφορα χωριά, να τους επισκεφθούμε και να μιλήσουμε για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η προσέλκυση γίνεται από τη χάρη του Θεού που πάντοτε προπορεύεται και ανοίγει τις καρδιές των ανθρώπων. Δοξάζουμε το Θεό για την ταπεινή μας διακονία και ευχόμεθα να παρουσιάσει πρόσωπα για να εργασθούν στον αμπελώνα Του, διότι πράγματι η έλλειψις των εργατών γίνεται αισθητή ημέρα με την ημέρα.
Με πατρικές ευχές
Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

http://ierapostoles.gr/2013/07/%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου