Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Απονομή πτυχίων στην Θεολογική Σχολή του Κογκό

Romfea.gr

kogko
 
 
ROMFEA.GR | Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρις του Πανεπιστημιακού Ναού του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, προστάτου της ομωνύμου Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και η λήξη των μαθημάτων στης Σχολής, η οποία ευρίσκεται στην κοινότητα Mont-Ngafula.
Στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Πενταπόλεως Ιγνάτιος, Κατάγκας Μελέτιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος.
Να αναφερθεί οτι η Σχολή λειτουργεί κατά το πρότυπο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ ιδρύθηκε πριν έξι χρόνια και φέτος έδωσε δέκα νέους διπλωματούχους Θεολόγους, οι οποίοι θα εργασθούν ως εκκλησιαστικά στελέχη για την εξάπλψση της Ορθοδοξίας.
Δύο από αυτούς χειροτονήθηκαν Ιερείς και προστίθενται στους πέντε χειροτονηθέντες της περυσινής χρονίας.
Στην τελετή παρέστησαν οι Αρχιερείς, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κογκό και Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στη Σχολή κ. Αλέξανδρος Κατράνης, ο Βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου κ. Κιπίτ, ιερείς και πλήθος πιστών από την Κινσάσα και τις γύρω περιοχές.
Είναι η δεύτερη χρονιά που εξήλθαν φοιτητές, ενώ κατά διάρκεια αυτής δίδαξαν Ορθόδοξοι Καθηγητές των Σχολών του Σύνδεϊ, της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της Βέλλας, του Στρασβούργου, της Κύπρου, αλλοί επι τόπου και άλλοι δια τηλεδιδασκαλίας.
Ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος και πρύτανης του Πανεπιστημίου, ευχαρίστησε όλους όσους με διαφόρους τρόπους συνέλαβαν στη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής και του οικοτροφείου της, και μετέφερε τις ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.
 
kogko4
 
kogko1
 
kogko2
 
kogko3
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου