Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Εγκαίνια ιερού ναού Αγίων Πάντων στο Ναϊρόμπι

Romfea.gr

kenias
 
Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου
Τα εγκαίνια ενός ακόμη Ναού, του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων, στο Ναϊρόμπι της Κένυας, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, την Παρασκευή, 5η Ιουλίου 2013.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα κατανύξεως και ενθουσιασμού, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος και στην παρουσία του προϊσταμένου της ενορίας των Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Βασιλείου, του κ. Σάββα Πρωτοπαπά, προέδρου του Παγκυπρίου Συλλόγου «οι Φίλοι της Κένυας» και άλλων μελών του Συλλόγου.
Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο λατρευτικό χώρο, που αναδεικνύει το μέγεθος της πίστεως μας, αλλά και την αγάπη του πιστού λαού της πατρίδας μας και ειδικότερα του χριστεπωνύμου πληρώματος της ενορίας των Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας, οι οποίοι προσέφεραν, από το περίσσευμα της καρδιάς τους, το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ, για να κτισθεί η περίλαμπρος αυτή Βασιλική με τα δύο καμπαναριά.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος στην ομιλία του, απέδωσε φόρο τιμής στον π. Κωνσταντίνο και τους ευλαβείς χριστιανούς της ενορίας των Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας, τους κτήτορες της ομωνύμου νέας εκκλησίας στο Ναϊρόμπι, που προσέφεραν για να κτισθεί ο ναός αυτός και οι οποίοι για λόγους ανεξαρτήτους της θελήσεώς τους δεν κατάφεραν να παραστούν στην λατρευτική αυτή σύναξη.
«Μεταφέρετε τις ευχαριστίες της τοπικής μας Εκκλησίας και του λαού μας στους ενορίτες σας και εν Χριστώ αδελφούς μας, που συνέβαλαν στη δημιουργία του όμορφου τούτου ναού», τόνισε, προς τον π. Κωνσταντίνο, ο Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος και ευχήθηκε «να βρεθούν και άλλες ενορίες για να σας μιμηθούν».
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, ταυτόχρονα, «ο Κύριος και το Πνεύμα το Άγιο να κατευθύνει και να ευλογεί τους κόπους και τις προσπάθειες όλων όσοι έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν για να εδραιωθεί το μήνυμα της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρο».
Μετά το τέλος της τελετής των εγκαινίων, οι νέοι της περιοχής παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του τόπου τους.
Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι το όλο έργο θα ολοκληρωθεί με το κτίσιμο, στον ίδιο χώρο, μιας μικρής κλινικής (νοσοκομείου) και ενός σχολείου, εντός των οποίων θα αναπτύσσεται το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Κένυας.
 
AgPantes1
 
AgPantes2
 
AgPantes3
 
AgPantes5
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου