Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκαν πριν από λίγο Προκαθήμενοι και Εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών

Romfea.gr 

poutin1
Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr
 
Με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκαν πριν από λίγο Προκαθήμενοι και Εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Η ιστορική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα στο Κρεμλίνο με αφορμή την επέτειο των 1025 χρόνων από το βάπτισμα των Ρως.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσορίζοντας τους Προκαθήμενους και τους Εκπροσώπους των Εκκλησιών, μεταξύ άλλων τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που σας καλωσορίζω σήμερα στο Κρεμλίνο. Μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωσίας."
"Αυτές τις ημέρες η Ρωσική Εκκλησία και ολόκληρος ο Ορθόδοξος κόσμος εορτάζει την 1025η επέτειο της Βαπτίσεως των Ρως, γι' αυτό επιτρέψτέ μου να σας συγχαρώ για την συμμετοχή σας στους εορτασμούς", πρόσθεσε ο κ. Πούτιν.
 
kremlino4
 
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "τα ηθικά θεμέλια της Ορθόδοξης πίστης έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τον εθνικό χαρακτήρα των λαών της Ρωσίας."
"Ένα τέτοιο γεγονός όπως αυτό της επετείου των 1025 χρόνων από το βάπτισμα των Ρως, αποτελεί σημάδι πνευματικής ενότητας των λαών της Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν.
Επίσης ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας τόνισε: "Με πόνο, παρατηρώ ότι σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, πολλαπλασιάζονται οι θρησκευτικές διαμάχες και παραβιάζονται τα δικαιώματα των Χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων και των Ορθοδόξων."
Τέλος ο Πρόεδρος Πούτιν ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη στην ανιδιοτελή διακονία τους για τα ιδανικά της Ορθοδόξου πίστεως, ενώ υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα είναι πάντα στο πλευρό των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου