Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η πρώτη Μοναχική Κουρά στο Πατριαρχικό Μετόχιο του Αγίου Αθανασίου Κυψέλης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

  Από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
                        














Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στο Ιερό Πατριαρχικό Μετόχιο του Αγίου Αθανασίου Κυψέλης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τελέσθηκε η πρώτη Μοναχική κουρά της αδελφής Μηναΐδος κατά κόσμον Κωνσταντίας Χρυσοστόμου η οποία κατάγεται από τη Μεγαλόνησο Κύπρο.



Την Μοναχική κουρά τέλεσε ο εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος. Στη χειροθεσία της αδελφής Μηναΐδος παρευρέθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης  Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών Νήσων κ. Δημήτριος, ο πνευματικός πατέρας της αδελφής Μηναΐδος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χρυσοστόμου ο οποίος κατάγεται από τη Μεγαλόνησο και είναι αρωγός και συμπαραστάτης του Πατριαρχείου μας, οι γονείς και οι συγγενείς της καθώς και πλήθος κόσμου από την Κύπρο. 



Η σημερινή ημέρα για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θεωρείται σημαντική και ιστορική καθώς η αδελφή Μηναΐδα είναι η πρώτη Μοναχή που εκάρη από το Σεβ. Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο, ύστερα από επιθυμία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου να υπάρχει Μοναχική παρουσία στο Πατριαρχικό Μετόχιο.
Ευχόμαστε ο Παντοδύναμος Κύριος να χαρίζει στην αδελφή Μηναΐδα καλή διακονία προς Δόξαν Θεού.


http://www.amen.gr/article14594
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου