Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Συλλείτουργο Προκαθημένων στο Κίεβο (Ιούλιος 2013)

kiev3

kiev1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης | Romfea.gr

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, στην πλατεία του Καθεδρικού ναού της Κοιμήσεως, της Λαύρας των Σπηλαίων (Pechersk) του Κιέβου, υπαίθριο Πανηγυρικό Συλλείτουργο, επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Βλαδιμήρου, και με την συμμετοχή των Προκαθημένων και των εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι μετέχουν στους εορτασμούς για την 1025η επέτειο του Βαπτίσματος των Ρώς.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος ανέφερε: ''Σήμερα εορτάζουμε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία, ένα γεγονός που εξακολουθεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολό της και τους λαούς αυτών των εδάφων."
"Εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε μονο με το παρελθόν, πρέπει να ασχολούμαστε με το μέλλον για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, από την φτώχεια, τον πόλεμο, τη βια και τις διακρίσεις σε όλες τις μόρφες", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.
Στη συνέχεια τόνισε: "Σήμερα, συγκεντρωθήκαμε σε ένα χώρο ιερό που έλαμψαν πολλοί άγιοι, μάρτυρες και μοναχοί."
Τέλος οι Προκαθήμενοι ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο, ενώ ο Πατριάρχης Μόσχας του προσέφερε ένα σετ εγκολπίων και μια ποιμαντική ράβδο.
Αυτή την ώρα όλοι οι προσκεκλημένοι παρακάθηνται σε επίσημο γεύμα το οποίο παραθέτει προς τιμήν τους ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρος.


kiev5



kiev9

kiev10

kiev11

Περισσότερα...   http://www.romfea.gr/epikairotita/18254-2013-07-28-12-42-06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου