Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Ρωσία

Romfea.gr

TSA 1166
 
Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου 2013.
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στην Ρωσία, με αφορμή την 1025η επέτειο από το βάπτισμα της Ρως.
Στο αεροδρόμιο «Σερεμετιέβο» τον Πατριάρχη Θεόδωρο με τη συνοδεία αυτού προέπεμψαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Μητροπολίτης Κυρήνης Αθανάσιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπλήρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσία κ. Γ. Δάβαρης, ο μορφωτικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα κ. Δ. Γιαλαμάς, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων υποθέσεων.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κατά την αναχώρησή του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι παρά τη δύσκολη κατάσταση στην Αίγυπτο ήρθε ο ίδιος για να δείξει πόσο αγαπά την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και ο Θεός του παρείχε αυτή τη δυνατότητα.
Ο κ. Θεόδωρος παρακάλεσε να μεταβιβασθεί η ευγνωμοσύνη του στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο και εξέφρασε την  αδελφική του αγάπη προς τον Ρώσο Προκαθήμενο και την περί αυτόν Εκκλησία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου