Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Γιατροί από τη Λάρισα σε ιεραποστολή στην Αφρική

 

Στην εθελοντική ιατρική ομάδα συμμετείχαν, για πρώτη φορά γιατροί και από τη Λάρισα. Επίσης, άλλοι ενίσχυσαν την προσπάθεια, με μεγάλης αξίας ιατρικό εξοπλισμό. Ακόμα και φαρμακοποιοί της Λάρισας κατά καιρούς απέστειλαν και φαρμακευτικό υλικό. Στόχος του συλλόγου είναι, την επόμενη φορά η ομάδα να είναι αμιγώς λαρισαϊκή.
(6 Δεκεμβρίου 2012)

Επέστρεψαν οι εθελοντές του ιεραποστολικού συλλόγου «Πορείας Αγάπης» από την Αφρική. Στην εθελοντική ιατρική ομάδα συμμετείχαν, για πρώτη φορά γιατροί και από τη Λάρισα. Επίσης, άλλοι ενίσχυσαν την προσπάθεια, με μεγάλης αξίας ιατρικό εξοπλισμό.
Ακόμα και φαρμακοποιοί της Λάρισας κατά καιρούς απέστειλαν και φαρμακευτικό υλικό. Στόχος του συλλόγου είναι, την επόμενη φορά η ομάδα να είναι αμιγώς λαρισαϊκή.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου «Οι τακτικές αποστολές της «Πορείας Αγάπης» στην Αφρική (Ουγκάντα-Τανζανία),που πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, (αρχές ανοίξεως και αρχές φθινοπώρου), ολοκληρώθηκαν και για εφέτος με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του προστάτη μας, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος.
Η πρώτη αποστολή των εθελοντριών κυριών επέστρεψε από την ΒUKOBA (της I.M. Μουάνζα Β. Τανζανίας) την 26η Ιουνίου και η δεύτερη εθελοντική ομάδα (αποτελούμενη από κυρίες εθελόντριες και ομάδα γιατρών από την πόλη μας (ο πανεπιστημιακός ορθοπαιδικός κ. Αρ. Ζιμπής και ο οδοντίατρος κ. Κυριάκος Αχυρόπουλος) ολοκλήρωσε το έργο της και ο τελευταίος της ομάδας, εθελοντής μας (φοιτητής θεολογίας κ. Αλέξιος Ζαφειρίου) επέστρεψε μόλις προχθές (Κυριακή,2 Δεκεμβρίου),μετά από δίμηνο παραμονής στην εκεί ορθόδοξη ιεραποστολή.
Οι ομάδες των εθελοντριών κυριών ασχολήθηκαν με συγκεκριμένο κατηχητικό έργο, σε απομακρυσμένες ενορίες της υπαίθρου, την επίσκεψη σε νοσοκομεία, σε αδυνάτους, χρήζοντες ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα γέροντες και ανήμπορους της περιοχής, με την ευλογία και καθοδήγηση του επιχωρίου επισκόπου (μητροπολίτου Mwatza της Β. Τανζανίας κ. Ιερωνύμου). Η ιατρική ομάδα, που απαρτιζόταν από γιατρούς του ΚΕΔΑΣ «Άγιοι Ανάργυροι»,που εδρεύει στην Αθήνα και τους προαναφερθέντες, γιατρούς, εθελοντές του συλλόγου μας, ασχολήθηκαν αποκλειστικά με το επιστημονικό -ανθρωπιστικό τους έργο στο εκεί νοσοκομείο της ορθοδόξου ιεραποστολής, που κτίστηκε, εξοπλίστηκε και λειτουργεί με την απολύτως εθελοντική συμμετοχή και μέριμνα ιατρών του ΚΕΔΑΣ, η δε προσφορά τους υπήρξε «ανεκτιμήτου αξίας και πολύ χρήσιμη για την τοπική μας ορθόδοξη εκκλησία και τον ασθενούντα αδελφό μας», σύμφωνα με τη δήλωση του σεβασμιότατου κ. Ιερωνύμου.
Επίσης οι γιατροί, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το τοπικό κρατικό νοσοκομείο της πόλης BUKOBA και να συναντηθούν με τον υπεύθυνο για θέματα υγείας της περιοχής περιφερειάρχη(νομίατρο της επαρχίας BUKOBA).
Η «Πορεία Αγάπης» εκφράζει ευγνώμονες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της εθελοντικών μας ομάδων, κυρίως δε στα μέλη της ιατρικής ομάδας, που ανταποκρίθηκαν ευχαρίστως και με πολλή αγάπη στο κάλεσμά μας για συμμετοχή και προσφορά στο πρόγραμμα υγείας της Ιεραποστολής στη μακρινή BUKOBA, ως επίσης και στον φοιτητή της θεολογίας που διέθεσε για την ορθόδοξη ιεραποστολή πολύτιμο χρόνο δύο μηνών και πλέον.
Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε, δημοσίως, τους ιατρούς της πόλης μας κ. κ. Κολύρα Απόστολο και Παπαθεοδώρου Νικόλαο, για την αυθόρμητη προσφορά τους ενός πλήρως εξοπλισμένου μικροβιολογικού εργαστηρίου και ενός γυναικολογικού υπερηχογράφου, αντίστοιχα, απαραιτήτων για προγράμματα υγείας στις ορθόδοξες ιεραποστολές μας στην Αφρική».
Ο εξοπλισμός ήδη έχει συσκευαστεί και θα προωθηθεί με κοντέινερ στην Αφρική.
πηγή: Εφ. Ελευθερία
http://likelarissa.gr/home/?p=39426
http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=7&aid=45413#.Udnaw53Rqis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου