Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

"Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου-Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πόλεως Nkayi του Κονγκό-Μπραζαβίλ"

 Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

"Την Κυριακή, 8η Δεκεμβρίου 2019, με την ευλογία του Σεβ.Μητροπολίτη Μπραζαβιλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος ετελέσθη η πρώτη, μετά την περάτωση των οικοδομικών εργασιών, Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου-Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πόλεως Nkayi, της τετάρτης σε πληθυσμό πόλεως της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ.
Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. κ.Μαξιμος Oumba, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπολεως o οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Αιδεσιμ. Πρεσβ. π.Παύλου Diafouka και π.Ιακώβου Ntsoumou-Miayokela, μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της τοπικής Εκκλησίας. Επίσης παρέστη προσευχητικώς ο Εντιμ. Βουλευτής κ. Gaston Mampassi, Δήμαρχος του Nkayi, ο οποίος απηύθυνε επαινετικούς λόγους προς την ορθόδοξη κοινότητα της πόλης.
Ο ως άνω Ναός, θεμελιωθείς το έτος 2007 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο (Μανδελίδη), τότε Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής, παρέμενε ημιτελής από το έτος 2010 ελλείψει οικονομικών πόρων.
Οι εργασίες αποπερατώσεως, οι οποίες άρχισαν με την ποιμαντική πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος την Δευτέρα 3η Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκαν διά δωρεάς της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, ενώ την δαπάνη ανεγέρσεως του κωδωνοστασίου εκάλυψε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά. Συνέβαλαν επίσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης "Άγιος Κοσμάς Αιτωλός» για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, του γραφείου του Εφημερίου και των χώρων υγιεινής. Το έργο εκτέλεσε η κατασκευαστική εταιρεία ZEROCK S.A.R.L. ιδιοκτησίας του ευσεβούς ορθοδόξου Λιβανέζου κ.Rawad Habib, Μ.Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου