Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

"Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός εορτάζει 9 και 10 Νοεμβρίου τον Άγιο Νεκτάριο, που ευλόγησε το Κάιρο και κοιμήθηκε πριν 98 χρόνια"



pyramisnews.gr

98 χρόνια περάσανε από τότε που ο μεγάλος αυτός Άγιος της εκκλησίας μας – και δη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – ο Άγιος Νεκτάριος, ο Επίσκοπος Πενταπόλεως Αιγύπτου, εκοιμήθη.

Ήταν το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου του 1920, όταν ο Άγιος Νεκτάριος περνούσε στους ουρανούς για να φέρνει από τότε μέχρι σήμερα τη χάρη Του σε όλον τον κόσμο, με αναρίθμητα θαύματα.

Για τον Ελληνισμό του Καΐρου, είναι δικαιωματικά ο «δικός του» Άγιος. Ο Πατριαρχικός Επίτροπος που θαυματούργησε και προσέφερε τον εαυτό του στην Εκκλησία της Αλεξάνδρειας, ζώντας στο Κάιρο στα τέλη του προπερασμένου 19ου αιώνα, στον ίδιο ακριβώς χώρο που στις 9 και 10 Νοεμβρίου, με απέραντο σεβασμό και συγκίνηση ο Ελληνισμός της αιγυπτιακής πρωτεύουσας θα προσέλθει ευλαβικά να ανάψει ένα κερί στο σεμνό μικρό ναό που έχει κτισθεί ακριβώς κάτω από το σπίτι που ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος έζησε. Από το χώρο που κατέβαινε για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία και να μεταφέρει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.



Εκεί, όπου ακόμη και σήμερα υπάρχουν τα έπιπλά Του, τα κειμήλιά Του, οι φωτογραφίες Του, εκεί οι Αιγυπτιώτες ζητούν δική Του χάρη και ευλογία.



Είναι ανεκτίμητη ευλογία για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό να φυλάσσει στα σπλάγχνα του, στους χώρους της Πατριαρχικής Επιτροπείας στο Χαμζάουι το χώρο αυτό που έχει αγιαστεί προσωπικά από τον Άγιο Νεκτάριο.

Συνέχεια...http://pyramisnews.gr/o-elinismos-toy-kairou-tima-ti-mnimi-tou-agioy-nektariou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου