Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Τα έργα στον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου και το Χελουάν επιθεώρησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος



pyramisnews.gr

Τα συνεχιζόμενα έργα στον περικαλλή ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, που γίνονται με τη συγκινητική στήριξη της Μεγάλης Ευεργέτιδας Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη και την ισόποση οικονομική στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, επιθεώρησε χθες το μεσημέρι, 25 Ιουνίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.   

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα επίσημα Θυρανοίξια για την ανακαίνιση του ναού θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Χελουάν, έξω από το Κάιρο, σε μία περιοχή που κάποτε ήταν γεμάτη από Έλληνες.

Ο Ναός ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μέμφιδος και τακτικά τελείται η Θεία Λειτουργία και άλλες ιερές ακολουθίες. Και εκεί, στο ναό αυτόμ υπηρέτησε ως εφημέριος ο αείμνηστος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κυρός Νικόλαος ο Στ! (1968 – 1986).

Να σημειωθεί ότι ακριβώς δίπλα στο ναό θα ανγεερθεί πολυόροφη οικοδομή που θα καλύψει διάφορες ανάγκες και το νέο αρχονταρίκι του. Ενώ, στο υπάρχον πνευματικό κέντρο νεότητας στεγάζονται φροντιστήρια μαθημάτων, πέντε ξένων γλωσσών, μουσικής και εργαστήριο ζωγραφικής και όπου τριακόσια περίπου παιδιά, χριστιανοί και μουσουλμάνοι έχουν την δυνατότητα κάτω από την στέγη της Εκκλησίας να λάβουν μόρφωση, ένα έργο για το οποίο ο Πατριάρχης Θεόδωρος επαίνεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο για το πολυσχιδές έργο του.

https://pyramisnews.gr/ta-erga-se-agio-konstantino-kai-helwan-epitheorise-o-patriarxis-theodoros/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου