Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 2014 και Δοξολογία στο μακρινό Μαρόκο

Romfea.gr                   

maroko
 
Με τις ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεοδώρου Β´ και τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη ετελέσθη η Θεία Λειτουργία του Μ Βασιλείου την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας προεξάρχοντος του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Αλεξίου, συμπαραστατουμένου από τον Ρώσο Ιερέα π. Μάξιμο Μασσαλάτιν και τον εφημέριο του Ναού π. Ιωάννη Γκάτζιορα.
Κατά την τέλεση του Μυστηρίου και το Θείο Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, εκτός της Ελληνικής, εχρησιμοποιήθησαν η γαλλική και ρωσική γλώσσα Στο τέλος της Λειτουργίας και της τελετής της Σταυροπροσκυνήσεως εψάλη Δοξολογία για την επικειμένη Εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, δεδομένης της επιστροφής του Μητροπολίτου στην έδρα του την Τύνιδα για τους εκεί εορτασμούς και του ότι η 25η στις ισλαμικές χώρες είναι εργάσιμη ημέρα.
Παρόντες ήταν ο εξοχώτατος πρέσβυς της Ελλάδος κ. Πλάτων Αλέξιος Χατζημιχάλης και ολόκληρη η διπλωματική αντιπροσωπεία από την Πρέσβεια και το Προξενείο.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Κων/νος Πιστικός και σύσσωμη η Ελληνική Κοινότητα, οι Ρώσοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι Ορθόδοξοι της πόλεως. Ακολούθως παρεσχέθη γεύμα για όλους στην αίθουσα τελετών της Ελληνικής Κοινότητος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου