Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο Ιβάν Σαββίδης στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

sav2
 
Την 17η Μαρτίου 2014 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ υπεδέχθη στην Πατριαρχική Έδρα τον διακεκριμένο επιχειρηματία και πολιτικό κ. Ιβάν Σαββίδη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας και Συντονιστή του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού της Περιφέρειας Χωρών πρώην ΕΣΣΔ.
Γνώριμοι από την εποχή της ενάρξεως λειτουργίας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, ο Μακαριώτατος και ο κ. Σαββίδης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διά μακρών θέματα αφορώντα το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Διασπορά.
Τιμώντας την μακρά προσφορά του κ. Σαββίδη στην προάσπιση και κραταίωση της παρουσίας των πολυπληθών Ελληνικών Κοινοτήτων της πρώην ΕΣΣΔ, ο Μακαριώτατος περιεκόσμησε τον υψηλό επισκέπτη διά του Ανωτάτου Ταξιάρχη Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.
Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της Πατριαρχικής Έδρας. Τον κ. Σαββίδη συνώδευσαν κατά την επίσκεψή του ο πρώην Πρόεδρος του ΣΑΕ και Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ. Σ. Ταμβάκης και η Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας στην Αλεξάνδρεια κ. Α. Αλεξανιάν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου