Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση για την στήριξη της εκπαίδευσης, για τα παιδιά της Αφρικής, στο Ρέθυμνο της Κρήτης

orfana afrikis 01
 
greekafricanews.gr
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου, η εκδήλωση του συλλόγου «Συμβολή στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής», στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις των εθελοντών του φορέα και κορυφώθηκε με συναυλία του Στέλιου Μπικάκη και των συνεργατών του, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.
 
Μια βραδιά γεμάτη από ευαισθησία και αγάπη για τον άνθρωπο, χωρίς φυλετικές ή άλλες διακρίσεις, ήταν η χθεσινή για όσους βρέθηκαν στο «Σπίτι του Πολιτισμού» και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πολυσήμαντο έργο της «Συμβολής» στη «Μαύρη Ήπειρο» και κυρίως τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στη Μαδαγασκάρη και στην Ουγκάντα.
 
Οι δράσεις της «Συμβολής» πραγματοποιούνται κυρίως από εκπαιδευτικούς και φοιτητές που μένουν στο Ρέθυμνο και εθελοντικά πηγαίνουν κάθε καλοκαίρι σε χώρες της Αφρικής, όπως η Μαδαγασκάρη και η Ουγκάντα για να οργανώσουν κατασκηνώσεις και να πληρώσουν τα δίδακτρα, ώστε εκατοντάδες φτωχά παιδιά να μπορέσουν να φοιτήσουν στα κατά τόπους σχολεία.
Επίσης, συλλέγουν εκπαιδευτικό υλικό από σχολεία του Ρεθύμνου, προκειμένου να τα δωρίσουν στους εκεί μαθητές που στερούνται και τα στοιχειώδη.
 
Έδρα του συλλόγου είναι η Αθήνα όμως η «καρδιά του χτυπά στο Ρέθυμνο», όπως τόνισαν χθες κατά την παρουσίαση του έργου τους οι εθελοντές, οι οποίοι και ανέλυσαν διεξοδικά πως ένα και μόνο ευρώ αποκτά τεράστια αξία στις χώρες της Αφρικής, στις οποίες το μεροκάματο είναι αντίστοιχο του συγκεκριμένου ποσού!
 
Σκοπός του συλλόγου είναι η εξασφάλιση υποτροφιών για την ετήσια εγγραφή ορφανών ή πολύ φτωχών μαθητών στα σχολεία, η οργάνωση κατασκηνώσεων με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο και παράλληλα με επαρκή σίτιση, καθαρό νερό και ιατρική περίθαλψη για κάθε παιδί.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στη συλλογή γραφικής ύλης και παιδαγωγικού υλικού για τα παιδιά των χωρών αυτών, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά του συλλόγου στη στήριξη φοιτητών που σπουδάζουν στον τόπο τους ή σε άλλη χώρα.
Οι εθελοντές της «Συμβολής» συνεργάζονται με την Ορθόδοξη Αποστολή για την φιλοξενία περίπου 250 παιδιών στις κατασκηνώσεις της Μαδαγασκάρης και στην Ουγκάντας και έχουν στόχο να επεκταθεί αυτή η δραστηριότητα και σε άλλες χώρες.
Επίσης περισσότερα από 1.500 παιδιά πηγαίνουν σχολείο χάρις στις υποτροφίες της «Συμβολής», στηρίζονται οικονομικά Αφρικανοί φοιτητές στην Ελλάδα και έχει επιτευχθεί να έχουν εκατοντάδες παιδιά όλο το απαιτούμενο σχολικό υλικό για την εκπαίδευσή τους.
 
Η «Συμβολή» κατά κύριο λόγο έχει εστιάσει στις δύο μεγάλες Αφρικανικές χώρες, όμως στόχος είναι να επεκταθεί η δράση της και σε άλλες.
 
«Όλου του κόσμου τα παιδιά είναι παιδιά μας»
 
Το δικό του μήνυμα έδωσε χθες μέσα από τη συμμετοχή του στην φιλανθρωπική εκδήλωση της «Συμβολής» ο καταξιωμένος λυράρης και τραγουδιστής Στέλιος Μπικάκης, ο οποίος συμμετείχε αφιλοκερδώς με τους συνεργάτες του.
 
Μιλώντας στα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Πιστεύω, ότι είναι υποχρέωσή μου, όπως και όλων των ανθρώπων, να βοηθώ τους συνανθρώπους μου. Το κάνω με όλη μου την ψυχή όπως πάντα, κυρίως τώρα που οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Νιώθω μάλιστα αυτή την υποχρέωση να είναι πιο βαριά όταν πρόκειται για τα παιδιά. Διότι όλου του κόσμου τα παιδιά πρέπει να τα αισθανόμαστε παιδιά μας από όποια χώρα του κόσμου και αν προέρχονται. Και να έχουμε πάντα στο νου μας, ότι σε δύσκολη θέση μπορεί να έρθουν μια μέρα και τα δικά μας τα παιδιά».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου