Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα στην Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής 2014

Romfea.gr

ierapostoli Afieroma2014
Η Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής διοργανώνεται κάθε χρόνο τη Β΄ Κυριακή των Νηστειών, σε πανελλήνια κλίμακα από τις κατά τόπους Ι. Μητροπόλεις.
Για τις εκδηλώσεις το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας αποστέλλει κατ' έτος πάνω από 10.000 αφίσες και 150.000 σελιδοδείκτες.
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, οι πιστοί σε όλη τη χώρα καλούνται να συνεισφέρουν στον δίσκο για τη διάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου στους λαούς όλης της γης.
Οι συνεισφορές των πιστών αποστέλλονται από τις Ι. Μητροπόλεις στην Αποστολική Διακονία για να προωθηθούν στα ιεραποστολικά κλιμάκια, προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες της Ιεραποστολής και κυρίως η μισθοδοσία των ιθαγενών κληρικών.
Η Αποστολική Διακονία, στα πλαίσια της εκκλησιαστικής αλληλεγγύης, αναλαμβάνει την οργάνωση για την ενίσχυση της Εξωτερικής Ιεραποστολής στις εσχατιές του κόσμου προς τους νεόφυτους λαούς.
Την τελευταία δεκαετία η οικονομική ενίσχυση της Αποστολικής Διακονίας για την Εξωτερική Ιεραποστολή με τη χάρη του Θεού και την ευαισθησία των πιστών ξεπέρασε το ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ (7.000.000€).
Στο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα μας, εκτός από εισαγωγικά κείμενα για τη θεολογία της Ιεραποστολής, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν κείμενα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις βαθμίδες Κατήχησης, προκειμένου να διδαχθούν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων και οι πιστοί τη θεολογική σημασία της ιεραποστολικής δράσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου