Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

"Μα γιατί να στέλνουμε λεφτά στην Αφρική, αφού και εδώ υπάρχουν τόσες ανάγκες;"

ΣΥΜΒΟΛΗ
Γιατί να βοηθήσω τη Συμβολή;


"Μα γιατί να στέλνουμε λεφτά στην Αφρική, αφού και εδώ υπάρχουν τόσες ανάγκες;
Αυθόρμητα, μας έρχονται στο μυαλό οι εικόνες των παιδιών που μαζεύουν και το τελευταίο σπυρί ρύζι ή τα λιωμένα ρούχα στα σκελετωμένα κορμιά τους. Όσο κι αν δυσκολευόμαστε πλέον στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν μπορούμε να συγκρίνουμε, αλλά δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε τί σημαίνει ΠΕΙΝΑ και ΣΤΕΡΗΣΗ για τα παιδιά αυτά. Ίσως μάλιστα λόγω της δικής μας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης να μπορέσουμε να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα την κατάσταση που βιώνουν εκείνα σε μόνιμη βάση και να τα ανακουφίσουμε με αυτό που δεν μας περισσεύει…

Για να τους δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία.
Κάνε τη δωρεά σου τώρα, όποια κι αν είναι αυτή."

Περισσότερα...   http://www.symboli.gr/γιατί-να-βοηθήσω-τη-συμβολή/


Τι είναι η «Συμβολή»:

"Η «Συμβολή» είναι μια ομάδα ανθρώπων που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μόρφωση και η εκπαίδευση είναι το μόνο μέσο που μπορεί να βγάλει τους ανθρώπους και τους λαούς από την ανέχεια, την πείνα και την μιζέρια. Χωρίς να προηγηθεί άνοδος του μορφωτικού επιπέδου δεν μπορεί να υπάρξει άνοδος του βιοτικού επιπέδου. Περισσότερο από το 60% των παιδιών της Αφρικής είναι αναλφάβητα, γιατί οι οικογένειες τους δεν έχουν την δυνατότητα να «σηκώσουν» το οικονομικό βάρος της εκπαίδευσης, αφού ακόμα και η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι δωρεάν.
Κάθε χρόνο συναντάμε εκατοντάδες παιδιά στην Αφρική, τα οποία παραμένουν υποσιτισμένα και αναλφάβητα. Γι’ αυτό το λόγο, σε συνεργασία με την τοπική Ορθόδοξη ιεραποστολική εκκλησία, δίνουμε προτεραιότητα στην εκπαίδευση, ακολουθώντας το παλιό γνωμικό που λέει: «αντί να δίνεις συνεχώς σε κάποιον ψάρια, μάθε του πώς να ψαρεύει»."

http://www.symboli.gr

 

2 σχόλια: