Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ 2014 ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ



Την 23η Μαρτίου 2014 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της τελετής της Σταυροπροσκυνήσεως, στον περικαλλή Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι του Καΐρου, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, τον Θεοφ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Νήφωνα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Μόσχας στο Κάιρο Πρωθιερέα Βίκτωρα και τον ιερό κλήρο.
       Παραβρέθηκαν ο Κύπριος Πρέσβης κ. Σώτος Λισσίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο Κύπριος Πρόξενος κ. Φώτης Φωτίου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Παύλος Καπίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο εκπρόσωπος της αραβορθόδοξης κοινότητας κ. Χούρι και λοιποί πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
        Πριν από από την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χειροθέτησε σε Μέγα Εκκλησιάρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τον Παν. Αρχιμ. Θεόδωρο Δριδάκη, εις διαδοχήν του αειμνήστου Αρχιμ. Ισιδώρου Σαλάκου, ομιλήσας δεόντως και ευχόμενος άοκνον και καρποφόρο διακονία εκ της ευθυνοφόρου θέσεως του Μεγάλου Εκκλησιάρχου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου