Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Kυριακή Ορθοδοξίας, 9 Μαρτίου 2014- έρανος για την Ορθ. Εξωτερική Ιεραποστολή σε όλους τους ναούς. Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής ( 9-16 Μαρτίου 2014 ). Orthodox Sunday Mission in Greece, Sunday of Orthodoxy ,9 March 2014.

ierapostoli.wordpress.com

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Εκκλησία της Ελλάδος, ανήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας 9 Μαρτίου 2014 , περιάγει ΔΙΣΚΟ σε όλους τους ορθόδοξους ναούς της επικράτειας και το ποσό του εράνου προσφέρεται για τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε όλο το κόσμο. Χρέος όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών είναι να προσφέρουμε εκ βάθους καρδιάς ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ στο δίσκο της Κυριακής, από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς μας και να ενημερώσουμε και άλλους να προσέλθουν στους ορθόδοξους ναούς, πέρα από το γεγονός της εορτής της Ορθοδοξίας και της αναστήλωσης των εικόνων…
 

Επιπρόσθετα, είναι μεγάλη ανάγκη, όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σε όλο το κόσμο, αυτές τις 2 εβδομάδες, να προσφέρουν ( όπου δεν περιάγεται δίσκος ) κάτι από το υστέρημα ή το περίσσευμα της αγάπης τους στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, καταθέτοντας ένα μικρό ή μεγάλο ποσό για τους Ορθόδοξους Ιεραποστόλους σε 80 χώρες του κόσμου, είτε απευθείας και κάποια Ορθόδοξη Ιεραποστολική Μητρόπολη είτε μέσω των Ιεραποστολικών φορέων και Συλλόγων.
Ειδικά φέτος, επειδή υπάρχει οικονομική κρίση, θα πρέπει να αυξηθούν κατά πολύ οι δωρητές, έστω και μικρών ποσών, από όλο το κόσμο ( Κύπρο, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Αγγλία, Αυστραλία κλπ ) για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όλα τα εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά προγράμματα, καθώς και τα ιεραποστολικά κλιμάκια.
Το άρθρο αυτό θα ανανεώνεται.
Πέρα από την προσφορά στο ΔΙΣΚΟ της Κυριακής της Ορθοδοξίας 9  Μαρτίου 2014 , καλό θα ήταν να κάνουμε και μια μεγαλύτερη ΔΩΡΕΑ είτε μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής, είτε μέσω των κατά τόπους Ιεραποστολικών Συλλόγων, για την επέκταση της Βασιλείας του Θεού στη γη, για την ανάπαυση της ψυχής των κεκοιμημένων αδελφών μας και λόγω Σαρακοστής, ενόψει Ανάστασης και Πάσχα.
http://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/ )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ :
Ύστερα από απόφαση της Δ.Ι.Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος η “Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής” θα διοργανωθεί φέτος από 9 έως 16 Μαρτίου 2014 , για την προβολή και την ενίσχυση του Ορθόδοξου ιεραποστολικού έργου, κατόπιν προτάσεως της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ και όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για τη πορεία της Εκκλησίας μας. Να μετατρέψουμε τις ενορίες μας σε ΖΩΝΤΑΝΑ κύτταρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε κυψέλες δράσης, προσευχής, ιεραποστολής, Μυστηριακής ζωής, με την ευλογία του Θεού.
Ειδικότερα, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 θα περιαχθεί ΔΙΣΚΟΣ σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς της χώρας υπέρ της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.
Σε συνέχεια της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έχουμε να προτείνουμε τα εξής :
1) Σε όλους τους ναούς να μη διαβαστεί ΜΟΝΟ η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, αλλά οι ιερείς και οι ιεροκήρυκες να κάνουν εκτεταμένο κήρυγμα για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Δεν αρκεί να εορτάζουμε την αποκατάσταση των εικόνων ΜΟΝΟ, αλλά πρέπει να δώσουμε την Ορθόδοξη πίστη στα έθνη ΑΜΕΣΑ, με προσευχή και ταπείνωση.
2) Καλό θα ήταν οι ιερείς του κάθε ναού να έχουν προμηθευτεί υλικό είτε από το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος ή να ζητήσουν και υλικό ( περιοδικά, έντυπα ) και από Ορθοδόξους Ιεραποστολικούς Συλλόγους της περιοχής τους, προκειμένου να διανεμηθούν στο εκκλησίασμα εκείνης της ημέρας.
3) Όλοι οι κατηχητές να κάνουν μάθημα σχετικό με την Ορθόδοξη Ιεραποστολή την εβδομάδα εκείνη στα κατηχητικά, στις νεανικές ενοριακές συντροφιές, στους κύκλους των φοιτητικών ομάδων. Ρίχνουμε την ιδέα να έχουν ετοιμάσει ένα κυτίο ή έναν κουμπαρά και να ζητήσουν για 2 βδομάδες από τα παιδιά να προσφέρουν από το χαρτζιλίκι τους για τα παιδιά των Ορθοδόξων Ιεραποστολών. Αυτό το ποσό να ενωθεί με το προϊόν του δίσκου της Κυριακής της Ορθοδοξίας και να αποσταλεί στην Αποστολική Διακονία.
4) Να γίνουν μαθήματα σχετικά με την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στους Κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, ανδρών και γυναικών, εκείνης της εβδομάδας, και να συγκεντρωθεί, επίσης, ένα ποσό από το υστέρημα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτούς.
Όλα αυτά πρέπει να προετοιμαστούν ΕΓΚΑΙΡΩΣ.
Την ίδια προσπάθεια μπορούν να κάνουν και ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ καθηγητές, οι δάσκαλοι στα σχολεία όλης της Ελληνικής Επικράτειας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ δεν πρέπει να λείψει από αυτό το προσκλητήριο Αγάπης.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο περιμένουν να ακούσουν το Ευαγγέλιο της Ανάστασης και της Αιώνιας Ζωής, να ακούσουν το ορθόδοξο Ευαγγέλιο των Μυστηρίων και της προσευχής του Ιησού…
( http://ierapostoli.wordpress.com/ebdomada_mission2014/  )
http://ierapostoli.wordpress.com/2014/03/02/sundayoforthodoxy2014/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου