Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

"Θα πάω να συναντήσω τον ιεραπόστολο, ο οποίος ήρθε στη χώρα μου και θα τον ευχαριστήσω, γιατί έκανε αυτό τον μεγάλο κόπο και τη μεγάλη θυσία..."

Μία ιστορία από την ιεραποστολή...
 
Επισκόπου Αχελώου Ευθυμίου, Με οδηγό την αλήθεια, εκδ. Αποστολικής Διακονίας, 3 η εκδ. Αθήνα 2003, σελ. 254-262
 
 
Κάποιος ιεραπόστολος άναφέρει σ' ένα βιβλίο του το εξής περιστατικό. Ερώτησαν, λέει, ένα Κινέζο χριστιανό, τι θα έκανε αν τελικά πήγαινε στον ουρανό.
-Να σου πω, απάντησε εκείνος. Το πρώτο το οποίο θα κάνω, είναι να πάω οπωσδήποτε να συναντήσω το Χριστό για να τον ευχαριστήσω που ήρθε στη γη ανάμεσά μας, για να μας φέρει την αλήθεια.
-Και μετά;
-Μετά θα πάω να συναντήσω τον ιεραπόστολο, ο οποίος ήρθε στη χώρα μου και θα τον ευχαριστήσω, γιατί έκανε αυτό τον μεγάλο κόπο και τη μεγάλη θυσία.
-Και κατόπιν;
- Ύστερα θα πάω να συναντήσω εκείνους, οι οποίοι έστειλαν αυτόν τον ιεραπόστολο και, αν ενδιαφέρεσαι ακόμη για το κατόπιν, θα πάω να συναντήσω εκείνους, οι οποίοι εξασφάλισαν τα μέσα για να έρθει ο ιεραπόστολος.
Η μεγάλη έκστρατεία αγάπης, που γίνεται παιδιά, για τη διάδοση της βασιλείας του Χρίστου στη γη, δεν χρειάζεται μόνον αυτούς που ηρωϊκά θα αποφασίσουν να εργασθούν με πνεύμα Θυσίας στην πρώτη γραμμή. «Όλοι οι πιστοί καλούνται να βοηθήσουν σ' αυτήν. Όλοι μας μπορούμε και οφείλομε με διαφόρους τρόπους να βοηθήσομε».
 
Πηγή : Αποστολική Διακονία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου