Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η Γ' Στάση των Χαιρετισμών στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

xairetismoi 01
 
Νικόλαος Κάτσικας
 
Σε κλίμα κατάνυξης, πραγματοποιήθηκαν οι Γ΄Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Κοινοτικό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, στην ακολουθία όπου προέστη ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Νήφωνα και τον Ιερό κλήρο.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στη μορφή της Παναγίας, «τον γλυκασμό των Αγγέλων, των θλιβομένων η χαρά».
Και με αφορμή την Μητέρα του Χριστού, την Μητέρα όλων μας, ειδικά αυτήν την ημέρα όπου στην Αίγυπτο εορτάζεται κια η εορτή της Μητέρας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χαιρέτησε την «μητέρα της Αιγύπτου, χριστινανή και μουσουλμάνα. Χαιρέτησε την μητέρα της Αφρικής. Χαιρέτησε τις μητέρες του κόσμου, όσες υπάρχουν ακόμη κοντά μας και όσες έχουν ήδη ταξιδέψει στον ουρανό».
Εξάλλου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε και τον εφοπλιστή και ευεργέτη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την παρουσία του με την σύζυγό του Μαρίνα, που προσφέρει εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση του ιστορικού μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.
Στην εκκλησίασμα όπου παραβρέθηκε πλήθος καϊρινών πιστών, το τιμητικό παρών έδωσε ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η σύζυγός του Αντουανέτα Λάζαρη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης και η σύζυγός του Πολιτιστική Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κα Μαριλένα Γρίβα, ο Κύπριος Πρόξενος κ. Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και η σύζυγός του Ελένη Καβαλή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Νικόλας Βαδής και η σύζυγός του Ιουλία, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Ιορδανίδης, ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Διαμαντίδης, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Καΐρου κ.κ. Στέλλα Κυριάζη, Σούλα Σκουφαρίδου, Μανούσος Δαμουλάκης και Νικόλας Πολίτης, ο Πρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Χαγιάτ, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κα Βίλλυ Πολίτου, ο Δ/ντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Γιάννης Μελαχροινούδης και ο Αναπληρωτής του κ. Αλέκος Καζαμίας, ο Αντιπρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Ξενοφώντας Σπιταδάκης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή και άλλοι επίσημοι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου