Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Εγκαινιάστηκε στο Κάιρο το πρώτο Προσκοπικό Μουσείο στην ελληνική διασπορά

egkainia mouseiou 01
                              
pyramisnews.gr

Το πρώτο Προσκοπικό Μουσείο στην ελληνική διασπορά σε όλον τον κόσμο, είναι πια γεγονός. Αφιερωμένο σε μία από τις μεγαλύτερες Αιγυπτιώτισσες, την Ευεργέτιδα της ελληνικής παροικίας Στέλλα Κυριάζη, παίρνοντας το όνομά της, εγκαινιάστηκε στις 21 Μαρτίου το βράδυ, πρώτη ημέρα της Άνοιξης, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, με την σύζυγο του Έλληνα Πρέσβη κα Αντουανέττα Λάζαρη, να κρατά μαζί με την κα Κυριάζη, τιμητικά την κορδέλλα των εγκαινίων.

Στο κορυφαίο αυτό γεγονός για την ελληνική ομογένεια στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ο χώρος του ιστορικού Προσκοπείου, έζησε μεγάλες στιγμές.

«Απόψε, γράφετε ιστορία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β΄, λίγο πριν τα εγκαίνια, προσφέροντας ένα τιμητικό δώρο από το Μαλάουι, ένα αφρικάνικο τύμπανο, κτυπώντας το ρυθμικά, δείχνοντας το πόσο συνδεδεμένος είναι ο ήχος του με την ανθρώπινη ζωή στην Αφρική και ζήτησε να συμπεριληφθεί στα εκθέματα του νέου Μουσείου.

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%83%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου