Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Την μνήμη των Ευεργετών της τίμησε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

mnimosyno ekk 10

pyramisnews.gr
                              
Το παράδειγμα αφοσίωσης και αυταπάρνησης για την Αιγυπτιώτικη παροικία, που έδωσαν οι Μεγάλοι Ευεργέτες και Δωρητές της Κοινότητας, κάλεσε όλους να ακολουθήσουν και σήμερα, σε αυτήν την υλιστική εποχή που ζούμε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής στο Μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών, Μεγάλων Δωρητών και Δωρητών της ΕΚΚ και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Καΐρου, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου, κατά την Β΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Κοινοτικό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που αποτελεί ένα από τα απτά δείγματα προσφοράς τους, όπως και όλα τα ιστορικά μας ιδρύματα.

mnimosyno ekk 01

Το μνημόσυνο ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού αρχιμανδρίτη Θεόδωρο.

mnimosyno ekk 06

Μιλώντας εκ μέρους της ΕΚΚ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής απέτισε φόρο τιμής στους Μεγάλους Ευεργέτες, Δωρητές, Προέδρους, Επιτρόπους και Συνδρομητές και κατά την διάρκεια της ζωής τους προσέφεραν μέσα από την καρδιά τους στην ΕΚΚ και γενικότερα στον Καϊρινό Ελληνισμό. Αποδίδουμε τιμή σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως γράφει και το Καταστατικό μας, χάρη των οποίων έχουμε τα ιδρύματά μας στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΚΚ. Τιμούμε όλους εκείνους που προσέφεραν από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους. Και είναι σημαντικό ότι, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μνημονεύσαμε τόσο τους μεγάλους όσο και τους μικρούς Ευεργέτες. Τους ευχαριστούμε για ό,τι προσέφεραν, με τα χρήματά τους, τις πράξεις τους ή ακόμη και τον χρόνο τους», κατέληξε ο κ. Καβαλής, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος δικαιώνει όλους αυτούς τους ευεργέτες και το μεγάλο έργο τους.

Περισσότερα...   http://pyramisnews.gr/%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%85%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b5%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%af%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου