Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η Ι.Μητρόπολη Κένυας στην 17η Διεθνή Έκθεση Παιδείας στο Ναϊρόμπι

Romfea.gr

kenias-makarios-nairobi-22
 
Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος μετέβη στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ναϊρόμπι, για να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση Παιδείας των πανεπιστημίων και κολλεγίων τόσο της Κένυας όσο και του εξωτερικού.
Στον κατάλληλο χώρο της έκθεσης υπήρχε περίπτερο, στο οποίο υπήρχαν έντυπα και οδηγίες όπως και πληροφορίες για τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας: το Ορθόδοξο Κολλέγιο της Αφρικής και η Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο Γ΄».
Ο Σεβασμιώτατος περιήλθε όλο τον εκθεσιακό χώρο και συνομίλησε με τους υπεύθυνους και οργανωτές της έκθεσης, τονίζοντας, πάντοτε, τον ρόλο που διαδραματίζει η παιδεία στην καλλιέργεια ορθού φρονήματος και στην εξύψωση των νέων, ακαδημαϊκά και πνευματικά.
Στην επίσημη έναρξη ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να ανοίξει το γεγονός αυτό με ειδική προσευχή.
Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι συγχάρηκαν τον Σεβασμιώτατο για τις τόσες εκπαιδευτικές δραστηριότητές του στην επικράτεια της Κένυας και είπαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και να βοηθούν όσο μπορούν με διάφορους τρόπους για την επίτευξη του κοινού στόχου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου