Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Τους αείμνηστους Ευεργέτες, Δωρητές και Συνδρομητές της, τίμησε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, την Κυριακή της Ορθοδοξίας

mnimosyno eka 2015

pyramisnews.gr
                              
Φόρο τιμής στους αείμνηστους Ευεργέτες, Δωρητές και Συνδρομητές που προσέφεραν από καρδιάς, ό,τι ο καθένας μπορούσε για το καλό της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, απέτισε η ΕΚΑ, με το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη τους, το οποίο ετέλεσε στον Κοινοτικό Ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την 1η Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Είναι αυτή η ημέρα, η Α΄ Κυριακή των Νηστειών, όπου κατά παράδοση και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΚΑ, τελείται αυτή η επιμνημόσυνη δέηση, της οποίας φέτος προέστη ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ.  
Στο ετήσιο Μνημόσυνο παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΑ κα Άρτεμις Γεροντάκη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρωνας Βαφειάδης και αρκετοί πάροικοι, αποδεικνύοντας στην πράξη την προσήλωση της παροικίας στα ιερά ήθη και έθιμα και πάνω από όλα τιμώντας τη μνήμη των προκατόχων τους.
«Αιωνία η μνήμη σε όλους όσοι συνέβαλαν να φτιαχτεί η παροικία μας, να μεγαλώσει και να μεγαλουργήσει μέχρι και σήμερα», κατέληξε η ανακοίνωση στο λογαριασμό facebook της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.
Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Β΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 8 Μαρτίου, τελεί το αντίστοιχο μνημόσυνο για τους αείμνηστους Ευεργέτες, Δωρητές και Συνδρομητές της η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, στον Κοινοτικό Ιερό ναό των Αγίων Κωσνταντίνου και Ελένης, του οποίου θα προστεί ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

http://pyramisnews.gr/ti-mnimi-ton-aeimniston-eyergeton-doriton-kai-syndromiton-tis-timise-i-eka/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου