Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο Μητροπολίτης Μακάριος μαζί με παιδίατρους στη Δυτική Κένυα

Romfea.gr

kenias-ollandoi-paidiatroi-5
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος μαζί με τους παιδίατρους από την Ολλανδία αφιέρωσαν όλη τη μέρα τους στο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στο χωριό Τσεπσάιτα στα ενδότερα της χώρας.
Οι παιδίατροι εξέτασαν περί τα 400 παιδάκια χθες και ολοκλήρωσαν σήμερα την αποστολή τους.
Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε σήμερα ένα νέο δημοτικό σχολείο το οποίο υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη.
Συγχάρηκε τον διευθυντή και τους καθηγητές για τη μεγάλη τους αφοσίωση και αποστολή στο δύσκολο έργο τους, καθώς το σχολείο βρίσκεται σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές.
Σήμερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την κηδεία του πρόσφατα δολοφονηθέντος μαθητή του γυμνασίου στην περιοχή Κεσεγκέι, εκεί που λειτούργησε την Κυριακή.
Παρέστησαν οι καθηγητές και όλοι οι μαθητές του γυμνασίου όπως και πλήθος κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος πήρε αφορμή από τους λόγους του Κυρίου «Εγώ ειμί η ζωή και η ανάσταση» και έδωσε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει θάνατος και ο νεαρός Κορνήλιος κοιμάται και θα τον ξανασυναντήσουμε κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Ιδιαίτερα κάλεσε τους μαθητές να προσεύχονται για τον φίλο και συμμαθητή τους. Ο νεαρός Κορνήλιος στα 20 του χρόνια είχε επιδείξει άριστη διαγωγή τόσο στην πνευματική του ζωή όσο και στα μαθήματα και προπαντός διέπρεπε στον αθλητισμό.
Η αγαθή ψυχή του Κορνήλιου θα προσεύχεται για όλους μας εκεί στον ουρανό που βρίσκεται μαζί με τον Χριστό. Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι αποκτήσαμε από σήμερα έναν άγγελο, έναν πρεσβευτή για όλους μας.
Η μετάβαση στον τόπο της κηδείας ήταν πάρα πολύ δύσκολη, γιατί δεν υπήρχε τρόπος πρόσβασης με το αυτοκίνητο.
Έτσι ο Σεβασμιώτατος διένυσε αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου