Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, οι Αιγυπτιώτες του Καΐρου εόρτασαν τη μεγάλη ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως

stayroprokynisi kairou 2015 01

pyramisnews.gr
                              
Σε κατανυκτικό κλίμα, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός εόρτασε την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης στον περικαλλή ναό του Αγίου Νικολάου, εκεί όπου υπηρέτησε και ο Άγιος Νεκτάριος, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ να υψώνει τον Τίμιο Σταυρό, με τον ανθοστολισμένο δίσκο, συμπαραστατούμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα, τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Μόσχας στο Κάιρο και τον ιερό κλήρο.
«Ας φέρει ο Τίμιος Σταυρός την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής, να βοηθήσει την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, να γλυκάνει τις καρδιές των πιστών, να είναι το σύμβολο των ζωής μας και όλων των λαών που να μάς οδηγήσει στο ιλαρό φως της Αναστάσεως», ευχήθηκε ο Προκαθήμενος του ιεραποστολικού Πατριαρχείου.

Την εικόνα από το Κάιρο μάς μεταφέρει και το παρακάτω βίντεο:




Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης καλωσόρισε το νέο Πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο, κ. Χάρη Μορίτση, ο οποίος παραβρέθηκε στην ιερή ακολουθία, με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάριρο κα Λαμπρινή Κομίνη, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Ανδρέα Μαυρομάτη, τον Πρόεδρο των Αραβοφώνων Ελληνορθοδόξων κ. Ρομπέρ Χόσνι, τους Αντιπροέδρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Νικόλα Πολίτη και Κήμη Φλεβοτομά, την Γενική Γραμματέα της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, τον Πρόεδρο του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργο Ζουμπουλίδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, τον Πρόεδρο της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρο Μπενοβία, τον Αντιπρόεδρο της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσο Δαμουλάκη και άλλους επισήμους καθώς και πολύ κόσμο.

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/eorti-tis-stayroproskinisis-sto-kairo-me-ton-patriarxi-alexandreias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου