Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Κένυα: Έπαινος και επιτυχίες στο ορθόδοξο γυμνάσιο στην περιοχή των Νάντι

Romfea.gr

nanti-8
 
nanti-5
 
Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν από το Υπουργείο Παιδείας της Κένυας τα αποτελέσματα των εθνικών τελικών εξετάσεων για τους τελειοφοίτους των γυμνασίων-λυκείων σε όλη την επικράτεια της Κένυας.
Στην περιοχή όπου βρίσκεται το ορθόδοξο γυμνάσιο οι μαθητές, προερχόμενοι από διάφορα δημοτικά σχολεία της Μητροπόλεως Κένυας, αρίστευσαν και έτσι, μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας του, αποδείχθηκε ένα από τα καλύτερα στην περιοχή των Νάντι.
Οι καθηγητές και οι μαθητές του γυμνασίου πανηγύρισαν το γεγονός στο κέντρο του Σερέμ (πόλη), χορεύοντας και τραγουδώντας.
Έτσι, σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος λειτούργησε και μίλησε στους καθηγητές και στους μαθητές, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για το ιστορικό αυτό γεγονός, ευχαριστώντας, ταυτόχρονα, τους καθηγητές και τους μαθητές του γυμνασίου. Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, και πάλι, στην σπουδαιότητα που δίνει η μητρόπολη στο θέμα της παιδείας και κάλεσε τους νέους να εκμεταλλευτούν τώρα τον χρόνο τους, μελετώντας, εντατικά, για να μπορέσουν, στο μέλλον, να αποκτήσουν τα απαιτούμενα προσόντα, όχι μόνο ακαδημαϊκά αλλά και πνευματικά.
Ο Σεβασμιώτατος κατενθουσιάστηκε και τους συγχάρηκε, γιατί όλοι οι νέοι συμμετείχαν ομαδικά και έψαλλαν τόσο τον όρθρο όσο και τη λειτουργία στα σουαχίλι, αγγλικά, στην τοπική διάλεκτο των Νάντι, ακόμα και στα ελληνικά.
Το αποκορύφωμα ήταν η φήμη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας που την έψαλλαν όλοι οι μαθητές στα ελληνικά. Μετά τη θεία λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να συμμετάσχει μαζί με τους μαθητές στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασαν.
Αφού επιθεώρησε και πάλι τα κτίρια και συνομίλησε με τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος πήγε στο παρακείμενο δημοτικό σχολείο, όπου παρακολούθησε τις ιατρικές εξετάσεις των γιατρών από την Ολλανδία.
Ο Σεβαμιώτατος ευχαρίστησε τους παιδίατρους από την Ολλανδία και είπε ότι η προσφορά τους αυτή βοηθά πολύ το ορθόδοξο έργο της Μητρόπολης Κένυας.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Σεβασμιώτατος θα βρίσκεται μαζί με τους εθελοντές γιατρούς σε μια άλλη απομακρυσμένη περιοχή, όπου υπάρχει ένα θαυμάσιο δημοτικό σχολείο που ανήκει στη Μητρόπολη Κένυας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου